27.4 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaNasionali-Sinar : Jumlah pengeluaran boleh dipinda bermula 8 Mac 2021

i-Sinar : Jumlah pengeluaran boleh dipinda bermula 8 Mac 2021

Sebelum ini, pihak Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) telah pun membatalkan syarat-syarat tertentu pengeluaran i-Sinar bagi memudahkan pemegang akaun membuat pengeluaran.

Mungkin ada di antara ahli KWSP yang meletakkan jumlah yang sedikit di awal permohonan pengeluaran bersyarat dahulu bukan?

Namun kini anda boleh mengubah amaun tersebut. Perkara itu diumumkan sendiri oleh pihak KWSP menerusi akaun rasmi Twitter mereka.

@KWSPMalaysia/Twitter

Walau bagaimanapun, KWSP juga memaklumkan bahawa pindaan hanya boleh dilakukan sekali, untuk meningkatkan jumlah pengeluaran sahaja.

@KWSPMalaysia/Twitter

Kenaikan yang dibuat masih perlu berdasarkan jumlah maksimum yang dibenarkan semasa permohonan asal dibuat.

@KWSPMalaysia/Twitter

“Sekiranya anda telah memohon amaun kelayakan maksimum semasa permohonan asal dibuat, tiada lagi pindaan amaun boleh dibuat.”

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI