27.7 C
Kuala Lumpur
Sunday, June 16, 2024
UtamaNasionalKerajaan benar makan semeja lebih dua orang tertakluk saiz meja bermula 19...

Kerajaan benar makan semeja lebih dua orang tertakluk saiz meja bermula 19 Februari

Kerajaan dilaporkan telah menarik semula larangan makan semeja dua orang di kedai makan berkuatkuasa 19 Februari.

Menurut Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, kerajaan kini membenarkan pelanggan duduk lebih dua orang semeja.

Namun ianya perlu mengambil kira saiz meja yang bersesuaian di sesebuah premis.

Harian Metro

Keputusan ini mula dikuatkuasakan di semua negeri, termasuklah di negeri yang masih dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), PKP Bersyarat (PKPB) dan PKP Pemulihan (PKPP).

“Mesyuarat bersetuju semua kawasan PKP, PKPB dan PKPP dibenarkan ‘dine in’ dengan kebenaran makan berdasarkan keluasan meja dan adanya penjarakan fizikal satu meter”.

Harian Metro

Malah kerajaan turut membenarkan orang ramai untuk melakukan perjalanan lebih daripada dua orang dalam satu kereta, bergantung kepada kapasiti penumpang kereta masing-masing.

Pada 16 Februari lalu, beliau mengumumkan PKP dilanjutkan lagi di Selangor, Kuala Lumpur, Johor dan Pulau Pinang sementara negeri lain di seluruh negara kini diletakkan di bawah PKPB.

Sementara Perlis adalah satu-satunya negeri yang diletakkan di bawah PKPP.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI