28.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaNasionalDua penyamun gagal dapat RM50,000 bertindak sorokkan bayi 3 bulan dalam tong

Dua penyamun gagal dapat RM50,000 bertindak sorokkan bayi 3 bulan dalam tong

Berang tidak kerana tidak dapat wang berjumlah RM50,000 daripada seorang wanita, dua individu bertindak menyorokkan bayi wanita itu di dalam tong.

Mulut bayi lelaki malang berusia 3 bulan itu juga turut disumbat dengan tuala kecil sebelum ditampal dengan pita pelekat.

Kejadian itu dilaporkan berlaku di sebuah rumah flat di Jalan Van Praagh, Jelutong, Pulau Pinang pada 15 Februari lalu sekitar jam 10:30 pagi.

Menurut Ketua Polis Daerah Timur Laut Asisten Komisioner Soffian Santong, mangsa yang merupakan suri rumah tersebut ketika itu didatangi suspek di rumahnya.

Mereka memperkenalkan diri sebagai pekerja syarikat kurier sambil membawa tong tersebut. “Selepas buka pintu, seorang daripadanya bertindak mengeluarkan pisau”.

Bernama

Suspek itu kemudian meminta agar wanita itu tidak menjerit. Suspek juga bertindak mengambil rantai emas milik mangsa sebelum meminta wang RM50,000.

Oleh kerana gagal mendapatkan wang tersebut, kedua-dua suspek kemudian bertindak mengambil dan meletakkan bayinya ke dalam tong putih di rumah itu.

Walau bagaimanapun, seorang lagi anak mangsa berusia 3 tahun tidak diapa-apakan oleh suspek. Mereka kemudian beredar dan meninggalkan rumah mangsa.

Difahamkan bahawa ketika kejadian, suami mangsa tiada di rumah ekoran bekerja di Batu Kawan. Pihak polis kini sedang meneruskan siasatan dan giat mengesan suspek.

Kes disiasat mengikut Seksyen 395 dan 397 Kanun Keseksaan. Orang awam yang mempunyai maklumat berkaitan boleh menghubungi balai polis berhampiran atau pegawai penyiasat di talian 04-2825922 sambungan 228.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI