Kesetiaan dan keberanian haiwan bernama anjing tidak pernah gagal untuk menyentuh hati.

Seorang kanak-kanak lelaki berusia 3 tahun bernama Marshal tinggal di Ponce De Leon, Florida. Kanak-kanak ini seorang autistik, tidak boleh bercakap, bahkan tidak boleh berjalan dengan stabil.

Pada suatu hari, Marshal tiba-tiba hilang dan dia hanya memakai lampin pakai buang dan tidak berbaju ketika didapati hilang.

Ibu bapa Marshal mula menjadi sangat cemas dan mereka menghubungi polis berdekatan untuk mendapatkan bantuan mencari dan menyelamat anak lelaki mereka yang hilang.

Facebook

Ibu bapa Marshal turut mendapati kedua anjing mereka yang bernama Nala dan Buckwheat juga hilang.

Ekoran itu, sepasukan polis dari Walton County dengan kerjasama saudara-mara, rakan dan jiran telah digerak untuk mencari Marshal di sekitar kawasan Ponce De Leon yang dikelilingi hutan.

Tempoh pencarian waktu emas setelah Marshal hilang telah ditetapkan. Sekiranya anak kecil ini tidak ditemui selepas waktu itu, akibatnya mungkin boleh menjadi satu bencana.

Dan oleh kerana keadaan Marshal yang autistik, situasi itu lebih membuat semua orang berasa bimbang.

Tiada siapa yang menyangka Marshal boleh kembali sendiri dengan selamat tidak lama kemudian.

Salah seorang jiran melihatnya berjalan dengan selamba mengejutkan dan mereka turut melihat dua anjing mengekori Marshal dari belakang.

Facebook

Kedua anjing ini seperti penjaga Marshal, yang sentiasa melindungi tuan kecil mereka.

Anak kecil tidak berbaju memakai lampin pakai buang diiringi dua ekor anjing keluar dengan selamat dari hutan. Terdapat kekotoran di badan mereka, namun yang lain keadaannya kelihatan baik-baik saja.

Ibu bapa Marshal berasa sangat terharu melihat anak lelaki mereka telah pulang dengan selamat selepas dijaga dengan baik oleh pelindung terbaik bernama Nala dan Buckwheat.

Ibu Marshal berkata anak kecilnya mungkin telah keluar sendiri dari rumah sebelum menuju ke hutan dan kedua anjing itu telah mengejar selepas melihatnya dan mereka melindunginya di sepanjang perjalanan.

Ketika ditemui, Marshal kelihatan bersemangat dan tidak panik sama sekali, seolah-olah dia hanya pergi bermain.

Facebook

Marshal kembali dengan selamat dan semua orang berasa lega.

Keluarga ini amat bertuah kerana memiliki dua ekor anjing pelindung yang begitu setia dan sedia berkorban untuk menjaga si kecil Marshal.

Kedua anjing bernama Nala dan Buckwheat adalah wira sebenar dalam memastikan tuan kecil mereka sentiasa berada dalam keadaan yang selamat setiap masa.

Maybe you're interested :

Share
Kategori: INSPIRASI

Video Popular