Siapa sahaja yang tak boleh menolak kek yang lazat, terutamanya kek coklat bukan? Bahkan watak kartun kegemaran ramai, Mr Bean juga tidak terkecuali.

Jika anda merupakan penonton setia kartun Mr Bean, pasti anda akan ingat babak di mana Mr Bean mencuri sepotong kek yang dibuat oleh Mrs Wicket.

@nahlahrsl/Twitter

Kek itu sememangnya membuatkan Mr Bean terliur namun malangnya tindakan Mr Bean itu akhirnya berjaya dihalang oleh Mrs Wicket. Kempunan dibuatnya!

Terinspirasi daripada kek itu, seorang pelajar berusia 22 tahun dari Johor pada Julai lalu telah memuat naik hasil kek yang dibuatnya sendiri, sama seperti kek coklat berkenaan!

@nahlahrsl/Twitter

Menggunakan nama akaun @nahlahrsl, pelajar mikrobiologi itu sebenarnya hanya membuat kek sekadar suka-suka sahaja.

@nahlahrsl/Twitter

Untuk kek seperti dalam episod Mr Bean berkenaan, dia difahamkan hanya menghasilkan kek coklat klasik biasa dengan meletakkan ‘topping’ coklat ganache.

Serupa bukan??

@nahlahrsl/Twitter

Perkongsiannya di laman Twitter itu kemudian mengundang pelbagai reaksi pengguna, antaranya :

@nahlahrsl/Twitter

@nahlahrsl/Twitter

@nahlahrsl/Twitter

@nahlahrsl/Twitter

Dia bahkan turut berkongsi video penghasilan kek tersebut menerusi laman Instagram miliknya. Anda bolehlah tonton video penuhnya di bawah :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by nahlahrsl (@nahlahrsl) on

@nahlahrsl/Instagram

Ada sesiapa yang teringin juga? Haa, lengkap dengan resipi maka lebih senanglah untuk anda pula menghasilkannya selepas ini, bukan?

Maybe you're interested :

Share
Kategori: INSPIRASI Resipi VIDEO

Video Popular