Kebanyakan orang di dunia tidak akan ketinggalan untuk menyukai hidangan ayam goreng, bukan? Baru-baru ini ujian psikologi ‘Makan Ayam Goreng’ menjadi tular di Korea.

Hanya dengan melihat cara memakan ayam goreng, anda dapat melihat bagaimana orang lain mempunyai kesan tanggapan mereka terhadap anda dan mengenali keperibadian anda yang sebenarnya. 

Ujian psikologi ini agak mengagumkan. Mari lihat adakah ia bertepatan dengan personaliti anda?

Pixabay/Gambar Hiasan

Semasa makan ayam goreng, bahagian mana yang anda suka makan? Pilih satu sahaja.

A: Peha ayam

B: Kepak ayam

C: Dada ayam

D: Ketulan daging ayam

E: Saya tidak boleh memilih, saya sukakan kesemuanya.

Ayuh, lihat jawapannya di bawah:

A. Peha ayam

Pixabay/Gambar Hiasan

Ciri personaliti dalaman:

Anda seorang yang sangat prihatin akan orang lain, tetapi dalam masa sama agak memilih. Bukan sahaja anda bersikap baik terhadap orang lain dengan keperibadian anda yang murah hati dan santai, malah boleh bersikap tegas dan selalu bersikap tenang ketika menghadapi sesuatu, yang akan membuat orang berasa bahawa anda seorang yang dipercayai serta meyakinkan.

Anda di mata rakan:

Di mata rakan, anda memiliki peribadi baik dan bertimbang rasa, kerana anda tahu bagaimana untuk memerhatikan kata-kata dan warna peribadi orang lain, dan anda juga sangat pandai mengatur waktu. Anda sering berasa selesa dan selalu penuh tenaga. Anda sering membawa suasana ceria dan menyenangkan bersama rakan anda.

Konsep cinta dan kasih sayang:

Sekiranya anda lebih bersemangat, penuh kasih sayang dan bersikap adil terhadap rakan anda, cinta anda akan menerima lebih perhatian untuk jenis hubungan harian jangka panjang, dan untuk penampilan kali kedua. Jadi, apabila mengenal pasti objek itu, anda tidak akan melepaskannya dengan mudah. ​​Ini adalah rasa kasih terhadap cinta, jenis yang paling dalam.

B. Kepak ayam

Pixabay/Gambar Hiasan

Ciri personaliti dalaman:

Anda seorang yang acuh tak acuh terhadap kemasyhuran dan kekayaan, dengan tidak mengambil kira keuntungan mahupun kerugian, juga tidak suka bersaing dengan orang lain. Anda sangat baik hati terhadap orang lain dan mengambil apa sahaja yang ada semasa anda pergi. Walau bagaimanapun, dengan sikap tidak menuntut segalanya, anda sebenarnya sangat aktif, rajin dan serius terhadap sesuatu. Dengan sikap jarang mengeluh, anda sering mendapat cinta semua orang.

Anda di mata rakan:

Walaupun anda akan menjadi agak pemalu dan lambat mesra dengan orang yang tidak dikenali, anda akan menemui sisi yang berbeza apabila anda sudah biasa dengan mereka. Di mata rakan, anda adalah seorang yang sangat baik hati dan bersemangat, yang mengambil berat akan perasaan orang lain secara senyap serta penuh kehangatan. Juga keprihatinan anda dapat diukur tentang bagaimana anda membuat orang lain terasa diperlakukan tidak seperti rakan tetapi seperti ahli keluarga sendiri.

Konsep cinta dan kasih sayang:

Anda mungkin terlalu banyak menerima cinta, membuat rakan-rakan sering bimbang bahawa anda akan dilukai dan dianiayai orang lain. Tetapi secara relatifnya, kebanyakan rakan yang lain berasa  sangat gembira berada di sisi kerana mereka tahu bagaimana anda boleh menjaga orang lain.

C. Dada ayam

Pixabay/Gambar Hiasan

Ciri personaliti dalaman:

Anda adalah orang yang pemurah hati, dapat membantu orang lain dan tidak mahu menyembunyikan diri, juga tidak akan mengharapkan apa-apa balasan. Pada masa yang sama, anda juga merupakan seorang yang lembut hati dan banyak perkara yang tersembunyi di dalam hati. Melalui cara ini, anda seorang pendengar yang baik ketika terdapat rakan-rakan yang sedang bersedih. Akan ada yang bersedia untuk bercakap dengan anda yang dianggap sebagai orang dipercayai.

Anda di mata rakan:

Fikiran anda sederhana dan semula jadi, dan keperibadian anda murah hati. Rakan-rakan boleh menjadi sangat selesa dan santai dengan anda, jadi populariti anda cukup baik. Walaupun hati lembut anda dianiayai, anda tetap akan memilih untuk saling memaafkan dan saling mempercayai.

Konsep cinta dan kasih sayang:

Fikiran anda sangat sederhana, jadi anda mudah untuk mempercayai orang lain. Akan tetapi anda sangat membenci orang lain yang berbohong. Dalam cinta, anda seorang yang mempercayai pihak lain dan akan saling mencintai atau menyayangi orang lain tanpa syarat.

D. Ketulan daging ayam

Paparan Skrin/Instagram

Ciri personaliti dalaman:

Walaupun anda kelihatan baik terhadap semua orang, sebenarnya terdapat perbezaan dengan beberapa pendekatan di dalam hati anda. Hanya orang yang benar-benar anda kenali dan berasa selesa yang akan membuat anda percaya dan bersikap baik kepada mereka. Anda lebih suka bersikap berhati-hati dan defensif.

Anda di mata rakan:

Di mata rakan-rakan, anda adalah orang yang mengetahui segalanya dan menjaga kelakuan. Walaupun anda sangat bijaksana dalam semua aspek, anda tidak akan menunjukkan sikap bermegah atau rasa tidak selesa. Dengan cara ini, anda berasa cukup selesa untuk bergaul dengan sesiapa sahaja.

Konsep cinta dan kasih sayang:

Keperibadian anda yang murah hati serta tidak akan terlalu peduli. Bukan sahaja anda mempunyai keinginan untuk sebarang kemajuan, tetapi anda juga berharap agar orang di sekitar anda akan dapat menjadi lebih baik. Anda tidak mementingkan diri sendiri terhadap rakan atau pasangan anda, dan jenis orang yang akan membiarkan orang lain mencapai kemajuan bersama anda.

E. Saya tidak boleh memilih, saya sukakan kesemuanya

Paparan Skrin/Instagram

Ciri keperibadian dalaman:

Anda mempunyai idea yang unik, tidak mengikut orang lain, dan anda tahu bagaimana memahami perkataan dan warna peribadi sendiri dengan senang diperhatikan dalam kumpulan, dan ramai orang ingin berada dekat dengan anda.

Anda di mata rakan:

Di mata rakan-rakan, anda adalah seorang yang sangat berperibadi, dan anda tidak akan mempunyai tingkah laku hipokrit. Semua orang menyukai keperibadian anda yang lurus. Anda juga cukup pintar dan selalu mempunyai banyak idea yang mengejutkan. Akan terdapat banyak perkara yang bersesuaian dengan idea mereka ketika rakan-rakan bersama anda.

Konsep cinta dan kasih sayang:

Secara emosional, anda adalah pasangan yang sensual dan rasional. Anda tidak akan mudah marah apabila terdapat perkara di luar kawalan, dan anda juga tidak akan mudah menyakiti orang lain. Sebaliknya, anda  tahu bagaimana untuk memahami hati orang lain sehinggakan sikap itu akan membuat orang lain lebih menyayangi anda.

Anda boleh mencuba ujian psikologi ini secara suka-suka bersama rakan-rakan dan keluarga.

Maybe you're interested :

Share
Kategori: INSPIRASI Ria

Video Popular