Makan aiskrim ketika cuaca panas sememangnya suatu nikmat yang sukar diungkapkan dengan kata-kata.

Walaupun hanya aiskrim, namun ia sudah cukup menggembirakan kita.

Ini kerana, kita di Malaysia sudah pun terbiasa dengan cuaca yang sebegini dan mungkin ia bukanlah satu fenomena yang disenangi oleh penduduk daripada kawasan yang sejuk misalnya.

Foto hiasan/Facebook

Baru-baru ini, akaun @TheSun di laman Twitter menerima pelbagai reaksi daripada masyarakat setelah memuat naik satu video membabitkan aiskrim.

“Beginilah betapa panasnya UK sekarang”, tulis tweet oleh akaun berkenaan.

Menerusi video yang berdurasi 35 saat itu, jelas menunjukkan sebatang aiskrim yang mencair setelah dibiarkan di luar kira-kira lebih 18 minit!

Difahamkan bahawa ‘eksperimen’ berkenaan dilakukan menggunakan aiskrim bagi memeriksa suhu gelombang haba yang berlaku di United Kingdom (UK).

The Sun/Twitter

Oleh kerana video itu tular, netizen di Malaysia pula banyak meninggalkan komen yang membezakan cuaca panas di negara dengan apa yang berlaku di UK terbabit.

@ketengahketepi/Twitter

@mabitxch/Twitter

@seorangsyahirah/Twitter

@kxithlwm/Twitter

@EzrynKiki96/Twitter

@neddokhan/Twitter

@qayyim_arman/Twitter

Memang betul pun apa yang dikatakan oleh netizen Malaysia itu, bukan? Kita semua sudah terbiasa dengan cuaca panas di sini.

Setakat aiskrim cair itu apalah sangat.. Namun, anda semua jangan lupa pula untuk minum banyak air ketika cuaca panas ya?

Amalkan minum air secukupnya untuk kekal terhidrat sepanjang hari.

Maybe you're interested :

Share
Kategori: INSPIRASI Ria VIDEO

Video Popular