- Era Baru Malaysia - http://www.erabaru.com.my -

Hanya beli di Shopee, pemuda ini berjaya ubah suai bilik seperti kem pelarian menjadi lebih kemas dan teratur

Antara perkara paling kerap kita saksikan ketika dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) adalah sesi ubahsuai dekorasi rumah – terutamanya bilik tidur, memandangkan banyak masa diluangkan di rumah pada ketika itu.

Perkara yang sama turut dilakukan oleh seorang pemuda ini yang dikenali sebagai Jamie. Oleh kerana bekerja daripada rumah, dia mula merasakan bahawa sudah tiba masanya untuk biliknya itu diubah suai.

Anda juga pasti merasakan benda yang sama jika melihat keadaan bilik tidur Jamie sebelum tempoh PKP. Lihat foto-foto di bawah :

World of Buzz | Jamie [1]

Tidak hairanlah Jamie kerap dileteri oleh ibunya. Tempoh PKP memberikannya masa yang lebih di rumah, maka aplikasi dalam talian Shopee menjadi ‘rakan karibnya’ yang baru. Disitulah Jamie mendapatkan barangan untuk mengubah suai biliknya.

Berubah 360 darjah! Tidak percaya? Cuba anda lihat foto-foto selepas sesi makeover dilakukan :

World of Buzz [1]

World of Buzz | Jamie [1]

Untuk anda yang ingin tahu perabot atau produk yang digunakan Jamie dalam menghiasi bilik tidurnya, berikut adalah senarai yang dipecahkan Jamie mengikut bahagian :

#1 Kawasan tempat tidur

World of Buzz | Jamie [1]

#2 Kawasan meja

World of Buzz | Jamie [1]

#3 Bahagian lain pada dinding

World of Buzz | Jamie [1]

 #4 Kawasan almari pakaian

World of Buzz | Jamie [1]

 #5 Pintu

World of Buzz | Jamie [1]

Bahagian ini tidak dilupakan oleh Jamie. Dia menggunakan kertas dinding bercorak kayu dari Kaison (70 sentimeter x 70 sentimer). Barulah nampak lebih menyerlah!

Pasti Jamie penat menghiasi bilik tidurnya, bukan? Tetapi hasilnya begitu berbaloi. Sudah pasti Jamie selepas ini lebih selesa apabila berada di bilik tidurnya. Ruang peribadi kita, mestilah kena kemas dan cantik sentiasa!

 

loading...