Adam Mohammad Irwan baru-baru ini mendapat perhatian netizen di media sosial setelah rakaman video yang dimuat naik ibunya menjadi tular.

Budak lelaki itu yang menghidap sensitiviti deria dan autisme ringan, kelihatan sangat gembira kerana dapat makan McDonald’s buat pertama kali selepas beberapa bulan Singapura melaksanakan perintah berkurung ekoran COVID-19.

Video yang menyentuh hati itu mendapat perhatian ramai netizen terutama di Singapura setelah ia menjadi tular di media sosial.

YouTube/Paparan Skrin

Klip video tersebut menunjukkan seorang budak lelaki berusia 9 tahun yang menangis kegembiraan setelah ibunya yang dikenali sebagai Wati mengejutkannya dengan makanan segera kegemarannya, McDonald’s Chicken McNugget.

Adam jelas seorang peminat tegar jenama makanan segera itu!

YouTube/Paparan Skrin

Menurut laporan, kanak-kanak tersebut tidak dapat menikmati McDonald’s ekoran restoran itu ditutup sejak pelaksanaan perintah berkurung bermula di Singapura. 

Wati memutuskan untuk merakam reaksi anak lelakinya di hadapan kamera telefon pintarnya tetapi tidak menyangka rakaman itu akhirnya akan menjadi tular di media sosial.

YouTube/Paparan Skrin

McDonald’s hanya dibuka kembali di Singapura pada 10 Mei lalu. Pada 18 Mei, ibu penyayang ini membuat keputusan untuk memesan makanan segera itu sebagai satu kejutan buat anaknya.

Dan setelah melihat sendiri Chicken McNugget di atas meja, Adam benar-benar menjadi sebegitu beremosi!

YouTube/Paparan Skrin

Semasa di dalam kereta, Wati merakam dirinya sebelum memasuki pusat membeli-belah dan berkata, “Hello kawan-kawan, saya di sini untuk mendapatkan McDonald’s. Ini adalah satu kejutan!”

Selepas kejutan itu, Adam sudah pasti menyukai kentang goreng dan nugget ayamnya!

YouTube/Paparan Skrin

Setelah membeli makanan segera itu, Wati secara diam-diam membawanya ke rumah dan memanggil Adam dari biliknya, yang pada awalnya menyangka ibunya cuba mengenakannya dengan gurauan.

“Saya ingat ibu mahu menakut-nakutkan saya,” kata Adam yang menangis sambil berlari ke arah ibunya dan memeluknya dengan manja.

YouTube/Paparan Skrin

Video tersebut akhirnya mendapat perhatian dan reaksi ramai serta dikongsi ramai pengguna Facebook sebaik sahaja Wati memuat naiknya di laman itu.

Ibu penyayang ini kemudian menjelaskan ‘reaksi berlebihan’ Adam adalah kerana dia menghidap sensitiviti deria dan autisme ringan.

Tonton video reaksi Adam yang menyentuh hati di bawah:

Viral Press/YouTube

Maybe you're interested :

Share
Kategori: INSPIRASI VIDEO

Video Popular