Tugas sebagai anggota bomba dan penyelamat pastinya bukan suatu tugas yang mudah. Anggota ini perlu sentiasa bersedia untuk berdepan dengan pelbagai situasi dari situasi yang sangat membahayakan sehinggalah ke situasi yang mudah diselesaikan.

Salah satu situasi yang agak mudah yang dihadapi anggota bomba baru-baru ini adalah untuk menyelamatkan seekor kucing yang terperangkap di atas pokok kelapa yang sangat tinggi.

@AkuTweetFakta/Twitter

Tetapi, yang menjadikan perkara ini lucu dan seterusnya tular adalah apabila seorang pengguna Twitter @AkuTweetFakta telah memuat naik tiga keping gambar misi tersebut, tetapi dengan susunan yang terbalik.

Kucing yang sepatutnya diselamatkan malahan kelihatan seperti sengaja diletakkan di atas pokok! Memang lucu!

@AkuTweetFakta/Twitter

Gambar pertama menunjukkan seorang anggota bomba menaiki tangga dan ‘mengambil’ kucing tersebut, kemudian diikuti oleh gambar yang menunjukkan anggota tersebut ‘memanjat’ tangga dan gambar yang terakhir menunjukkan kucing itu telah berada di atas pelepah pokok kelapa!

Terhibur dibuatnya!

Susunan gambar yang terbalik itu telah membuatkan orang ramai terhibur dan mula berkongsi kiriman tersebut dengan pelbagai jenaka.

@AkuTweetFakta/Twitter

@AkuTweetFakta/Twitter

@AkuTweetFakta/Twitter

@AkuTweetFakta/Twitter

Sehingga entri ini dihasilkan, kiriman ini telahpun mendapat lebih dari 4,500 sukaan, lebih dari 2,500 ulang kicau dan 97 komen dari warganet yang kebanyakannya terhibur serta ‘pura-pura’ keliru dengan situasi ini.

@AkuTweetFakta/Twitter

Apa-apapun, terima kasih diucapkan kepada anggota bomba yang telah datang menyelamatkan kucing yang berani ini, walaupun lain pula halnya yang terjadi setelah dimuat naik di internet!

Maybe you're interested :

Share
Kategori: INSPIRASI Ria

Video Popular