Dunia menyaksikan bencana terbesar pada tahun 2020 dan ini sudah pasti pandemik Virus Parti Komunis China (COVID-19).

Disamping akan disusuli beberapa bencana alam lain melanda dunia dengan kelazimannya, seperti satu kejadian alam tidak dijangka serta jarang berlaku yang baru-baru ini melanda Malaysia.

Moh! (@MohKeIpoh) memuat naik rakaman video di laman Twitter menunjukkan insiden hujan batu di Ipoh, Perak.

@MohKeIpoh/Twitter

@MohKeIpoh dalam kapsyen, “Hujan batu di Ipoh. Harap semua berhati-hati di luar sana. Mereka yang menghantar makanan, boleh berhenti terlebih dahulu. Kami betul-betul memahami sebaiknya.”

@nrlnjwnjh/Twitter

Netizen kemudian mengambil peluang untuk menunjukkan kejadian tersebut dan pengalaman sama mereka ketika waktu ribut hujan batu itu melanda, bahkan ada mempertaruhkan keselamatan diri mereka sendiri dengan berlari ke dalam hujan untuk mengambil serpihan hujan batu.

Diharap mereka yang  tinggal dan bekerja di kawasan terkena ribut hujan batu kekal duduk di dalam rumah serta mencari perlindungan sementara demi menjaga keselamatan diri.

*Pihak Epoch Times menggunakan istilah ‘Virus PKC’ terhadap COVID-19 ekoran penyembunyian dan salah urus oleh Parti Komunis China yang ‘membenarkan’ virus itu tersebar di seluruh China sehingga mencetuskan pandemik global.

Maybe you're interested :

Share

Video Popular