- Era Baru Malaysia - http://www.erabaru.com.my -

Ayam Bakar Berempah, resipi istimewa yang sihat, sedap dan dijamin puas hati

Sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini dijalankan, banyak premis perniagaan dan juga penjaja jalanan yang terpaksa menghentikan operasi perniagaan masing-masing. Tempoh sebulan ni cukup mencabar rakyat Malaysia bukan sahaja dari segi kedudukan kewangan tetapi juga mental dan fizikal. Ramai yang merungut kebosanan berada di rumah, tak lupa juga ada yang mula mengidam untuk menikmati makanan yang biasa dijual di kedai seperti kuih-muih, nasi lemak, pisang goreng dan sebagainya.

Malah, ada juga yang mula mengasah bakat memasak dengan mencuba pelbagai resipi baru yang tular di internet bagi meluangkan masa lapang. Oleh itu, kami akan berkongsi kepada anda satu resepi enak dan lazat yang biasanya dibeli di kedai tetapi kali ini anda boleh menghasilkannya sendiri dengan cara yang lebih sihat dan kurang minyak!

Pari Malar Thoraisingam [1]

Resipi Ayam Bakar Berempah hasil perkongsian seorang pengguna Facebook bernama Pari Malar Thoraisingam [1] ini bukan sahaja menggunakan bahan perapan yang mudah tetapi kaedah memasaknya juga adalah lebih sihat sesuai untuk anda yang ingin mengawal pemakanan.

Bahan-bahan:

Cara-caranya:

Ayam Bakar Berempah kini siap untuk dihidang! Selamat mencuba!

loading...