- Era Baru Malaysia - http://www.erabaru.com.my -

Kucing kembar dilahirkan dalam persekitaran yang sama tetapi salah seekor alami tumbesaran yang mengelirukan pemiliknya

Jelas namanya kucing kembar, jadi sudah pasti mereka dilahirkan pada hari yang sama tetapi mengapa terdapat perbezaan yang besar?

Pemilik kucing ini, seorang netizen dari Jepun bernama Sayuyasu mempersoalkan kerana dia menjadi keliru dengan tumbesaran dua ekor kucing kembarnya yang tidak serupa kucing kembar.

@SHAKEhizi_BSK/Twitter [1]

Sayuyasu berkata dia memelihara 5 ekor kucing di rumah yang kesemuanya mempunyai sejarah silam yang memeritkan. Sayuyasu mengambil mereka dari pusat perlindungan haiwan dan memelihara mereka dengan sepenuh kasih sayang.

@SHAKEhizi_BSK/Twitter [1]

Seekor kucing warna oren Sayuyasu telah melahirkan dua ekor anak kucing dengan rupa mereka yang seiras dan tompok hitam yang lebih kurang serupa tetapi tumbesaran salah seekornya telah mengelirukan Sayuyasu.

@SHAKEhizi_BSK/Twitter [1]

Sayuyasu tidak dapat menahan diri daripada terus mempersoalkan bagaimana kucing kembarnya mempunyai tumbesaran yang berbeza, seekor lebih besar dan seekor pula bersaiz kecil, seperti ibu dengan anak, walhal mereka adik-beradik kembar.

@SHAKEhizi_BSK/Twitter [1]

Dalam laman Twitter, kapsyen Sayuyasu dengan muat naik gambar kucing kembarnya, “Dua adik-beradik kembar ini sememangnya dilahirkan pada hari yang sama bukan?”

@SHAKEhizi_BSK/Twitter [1]

Kata Sayuyasu, si comel adik-beradik kembar ini dilahirkan pada hari yang sama oleh kucing oren miliknya yang paling senior.

@SHAKEhizi_BSK/Twitter [1]

Mereka dibesarkan dalam persekitaran yang sama serta diberi makanan berzat yang sama, tetapi tidak berada pada landasan tumbesaran yang sama.

@SHAKEhizi_BSK/Twitter [1]

Saudara si kembar yang berwarna hitam dan oren bersaiz sama seperti ibu mereka, si kucing oren senior yang mana mereka membesar secara normal.

@SHAKEhizi_BSK/Twitter [1]

Tetapi si kembar ini memiliki dua saiz badan yang berbeza, seperti dibesarkan dengan cara yang berlainan walhal serupa sahaja.

@SHAKEhizi_BSK/Twitter [1]

Selepas Sayuyasu memuat naik gambar kucing kembarnya ini, ia telah menarik perhatian netizen dengan mengatakan ia satu kes yang sangat menarik.

@SHAKEhizi_BSK/Twitter [1]

Tetapi ada pula kalangan netizen yang tidak berasa terkejut kerana mereka sebagai pemilik kucing menyaksikan tumbesaran kucing mereka sama seperti Sayuyasu.

@9_rii522/Twitter [2]

Seorang netizen menulis, “Tiga ekor kucing saya dilahirkan pada hari yang sama, dan berat mereka kini 9 kilogram, 6 kilogram dan 4 kilogram, ha ha ha.”

@coco_moa/Twitter [3]

Seorang netizen memuat naik gambar kucing kembarnya yang berwarna tompok oren lebih kecil daripada saudaranya yang berwarna tompok hitam.

Sebelum…

@coco_moa/Twitter [4]

Selepas…

@coco_moa/Twitter [4]

Netizen ini memiliki kucing kembar dengan bulu mereka yang berlainan, seekor berbulu lebat dan gebu manakala seekor lagi seperti kucing tipikal yang lain.

@lalala_vvx/Twitter [5]

Walaupun wajah mereka seiras…

@_u_raraka0H0/Twitter [6]

Pemilik kucing dan haiwan peliharaan boleh mempertikaikan, namun itulah kejadian Tuhan yang menentukan!

loading...