Cinta dan cinta mesti didambakan oleh setiap manusia yang bernafas di bumi ini, tidak menjadi rakan kongsi, keluarga, sahabat dan juga makhluk yang diciptakan oleh Allah. Ia adalah perkara biasa bagi semua orang.

Begitu juga dengan orang kelainan upaya, di mana kelemahan tidak secara langsung merupakan halangan bagi mereka untuk mempunyai dan membersihkan kasih sayang untuk manusia lain serta berkahwin.

Seperti satu video yang dihantar di halaman Twitter ini. Persahabatan ini dimuatkan oleh pengguna yang menggunakan nama akaun @eriinkahar , di mana dia menunjukkan sesi kontrak perkahwinan yang sedang berlangsung yang melibatkan pengantin lelaki.

Berdasarkan video 40 minit, kita dapat melihat perkahwinan itu (ia tidak dapat disahkan bahawa pengantin perempuan atau wali pengantin perempuan) membaca persetujuan dan diterjemahkan oleh seorang wanita di sebelah pengantin lelaki menggunakan bahasa isyarat.

Serta menyelesaikan persetujuan lafaz, beliau disambut dengan lafaz kabul oleh pengantin lelaki dengan menggunakan bahasa isyarat. Mungkin sibuk di kalangan kita tidak mempunyai peluang untuk menyaksikan perkahwinan yang melibatkan seseorang yang tidak normal dalam usaha ini, bukan?

@eriinkahar / Twitter

Tambah pengguna Twitter mengenai, pengantin lelaki dan wanita benar-benar bisu dan mereka mengenali antara satu sama lain sejak menghadiri sekolah lagi. Menariknya, penerjemah yang berada di sisi pengantin lelaki ketika dia sudah menikah adalah guru sekolah mereka.

Sehingga kini dia menjadi perhatian penduduk Twitter dan telah menonton lebih daripada 500,000 kali. Pengguna purata berasa kagum kerana dia tidak pernah menyaksikan perkahwinan seperti ini.

@eriinkahar / Twitter

Ia banyak orang yang tertanya-tanya bagaimana orang bisu boleh berkahwin …

@eriinkahar / Twitter

Pengantin lelaki tidak segera mengeja nama isteri. Dia hanya dieja menggunakan bahasa isyarat

@eriinkahar / Twitter

@eriinkahar / Twitter

Betul! Mudah-mudahan pengantin lelaki dan pengantin lelaki dapat berlayar bahtera rumah dengan kemuliaannya dan hidup bahagia bersama-sama ke syurga.

Maybe you're interested :

Share
Kategori: GAYA HIDUP INSPIRASI

Video Popular