Sejak penubuhan Google Street pada tahun 2007, banyak kawasan di seluruh dunia telah berjaya dirakamkan sekali gus membolehkan kita melihat planet kita daripada paparan skrin sahaja. Anda hanya perlu taip sahaja lokasi yang anda mahu lihat, pasti segalanya akan terpancar di hujung jari anda…

Selain daripada jalan raya, kamera Street View di internet juga mampu menunjukkan pelbagai gambar yang melibatkan jenis pengangkutan, manusia, pemandangan semula jadi dan bermacam-macam lagi yang boleh dilihat menerusi enjin carian Google!

Ada segelintir pengguna internet gemar ‘menjelajah’ kawasan berbahaya yang jarang dikunjungi oleh manusia menerusi aplikasi tersebut. Ada juga yang suka meneroka dunia ini dengan melihat jalan-jalan kampung, keadaan empat musim di luar negara dan bermacam-macam lagi.

Bak kata pepatah, “Jauh pemandangan, luas pengetahuan”. Dengan adanya kemudahan internet di hujung jari, anda boleh ‘mengembara’ ke setiap pelusuk dunia dan menambah ilmu.

Lihat contoh gambar-gambar Street View yang memaparkan kehadiran haiwan di tempat yang tidak dijangka. Sungguh melucukan!

#1 Tingginya lompat!

Google

#2 Comelnya…

Google

#3 Amboi tidur atas kereta!

Google

#4 Lepak~

Google

#5 Cik Rama-Rama nak pergi mana tu?

Google

#6 Anjing ini kejar siapa?

Google

#7 Parti apa ni?

Google

#8 Tengah buat apa tu?

Google

#9 Encik, ada makanan tak dalam kereta?

Google

#10 Tersekat di skala 6 pula…

Google

Sumber: Bored Panda

Maybe you're interested :

Share
Kategori: HIBURAN INSPIRASI Ria

Video Popular