Sebuah keluarga telah menemui dua ekor anak kucing yang masih kecil di bawah rumah mereka dan tahu bahawa mereka perlu membantu anak kucing tersebut. Salah seekor daripada dua ekor anak kucing tersebut adalah sangat istimewa.

Inilah anak kucing yang istimewa tersebut, Frankie, nama pendek untuk Frankenkittens.

frank_n_kitten | Instagram

Dua ekor anak kucing tersebut kemudiannya dibawa ke Geelong Animal Welfare Society (GAWS, di Victoria, Australia) untuk mendapatkan rawatan yang sepatutnya.

“Frankie ditemui dengan sebelah mata yang sakit, serta empat telinga. Frankie segera menjalani pembedahan untuk membuang sebelah matanya yang dijangkiti penyakit tersebut kerana ia sangat menyakitkan,” kata Georgi kepada Love Meow.

Georgi, seorang pengembara dan pekerja GAWS, membawa Frankie ke rumahnya selepas pembedahan, jadi Frankie mempunyai tempat yang selesa untuk tinggal ketika proses pemulihannya.

frank_n_kitten | Instagram

“Dalam masa beberapa jam Frankie berada di rumah, saya menyedari ada sesuatu yang istimewa mengenainya,” kata Georgi.

“Saya telah menjaga hampir 80 ekor kucing dan anak kucing pada tahun lepas, dan Frankie adalah yang pertama membuat saya berat hati untuk memulangkannya kembali ke pusat perlindungan, jadi saya membuat keputusan untuk memeliharanya.”

frank_n_kitten | Instagram

“Telinga tambahan adalah kecacatan genetik, seperti giginya juga. Gigi Frankie perlu dicabut pada masa depan untuk mengelakkan giginya tumbuh di lelangit mulutnya,” kata Georgi.

GAWS menyediakan perbelanjaan perubatan Frankie – pembedahan dan penjagaan susulan. Mereka percaya bahawa “setiap kehidupan adalah berharga” dan bertekad untuk membantu Frankie tidak kira kosnya.

frank_n_kitten | Instagram

Georgi bukan satu-satunya yang telah mencuri hati Frankie. Anak lelakinya, Arthur, telah menjadi sahabat baik kepada Frankie.

frank_n_kitten | Instagram

Kucing istimewa ini sangat suka dibelai dan suka mendekati orang. “Frankie dibawa melawat seorang wanita warga emas pada ulang tahunnya yang ke-90 … Sangat mengagumkan melihat Frankie telah membuatnya gembira pada hari istimewanya.”

frank_n_kitten | Instagram

Frankie menunjukkan kasih sayang kepada semua orang, sementara dalam prosen penyembuhan. Tidak ada yang membuatnya lebih bahagia daripada dipeluk oleh manusia dan membangunkan mereka dengan mencium hidung pada waktu pagi.

“Kita boleh belajar banyak tentang kehidupan daripada kucing,” kata Georgi.

frank_n_kitten | Instagram

Frankie sangat suka telinganya diusap

 

View this post on Instagram

 

That’s the spot! #4ears #oneeyedcat #catsrule #cats #catsofinstagram

A post shared by frank_n_kitten (@frank_n_kitten) on

Frankie kini sudah sembuh sepenuhnya

frank_n_kitten | Instagram

Kecacatannya membuatkannya lebih istimewa

frank_n_kitten | Instagram

Frankie juga sangat rapat dengan ‘abangnya’

frank_n_kitten | Instagram

Lihatlah kecomelannya!

frank_n_kitten | Instagram

Sumber: LoveMeow

Maybe you're interested :

Share
Kategori: INSPIRASI Ria

Video Popular