Hampir semua orang sukakan kucing. Dengan rupa mereka yang comel, personaliti yang pelbagai, suara mereka yang menggeramkan, menjadi antara faktor mereka dicintai oleh ramai orang.

Walau bagaimanapun, menerusi entri ini kami akan memperkenalkan anda dengan seekor kucing yang mempunyai rupa paras yang agak unik dan lain daripada yang lain. Yoda, seekor kucing dengan bulu berwarna hitam dilahirkan dengan empat telinga.

Happiest.net

Yoda cukup bernasib baik kerana lebihan telinga itu tidak menjejaskan kehidupannya. Malah, ramai orang menganggap Yoda mempunyai rupa yang lebih comel kerana lebihan telinga tersebut.

Yoda dilahirkan di sebuah pub dan menjadi terkenal sepanjang tahun 2009. Walau bagaimanapun, baru-baru ini, Yoda si kucing dengan empat telinga telah ditemui semula oleh internet.

Happiest.net

Valerie dan Ted Rock menemui Yoda pada tahun 2006 dan menamakannya sempena watak lagenda dalam siri Star Wars, Jedi Yoda. Pakar percaya bahawa “lebihan telinga Yoda – yang tidak difikirkan untuk membantunya mendengar – tidak dilampirkan ke dasar tengkoraknya, dan kedudukannya adalah sedikit di belakang yang lain. Lebihan telinga itu dipercayai hasil daripada mutasi genetik.”

Happiest.net

Walau bagaimanapun, selain mutasi genetik, Yoda mempunyai minat yang tidak sihat dengan roti. Ternyata, Yoda dilahirkan lain dari yang lain.

Bukan itu sahaja, kisah penemuan Yoda juga adalah satu kisah yang menarik untuk diketahui.

“Kami berada di sebuah pub di sebelah selatan Chicago dengan sekumpulan rakan-rakan ketika kami melihat sebuah sangkar kecil yang ditinggalkan di atas bar dan orang ramai hanya melewati anak kucing itu,” kata Valerie. “Yoda telah menjadi sebahagian daripada sampah besar dan pemiliknya mencari rumah baru untuknya.

Happiest.net

“Ted dan saya baru saja kehilangan kucing yang merupakan haiwan kesayangan kami selama lebih dari 20 tahun, dan kami yakin kami tidak mahu lagi membela kucing.” Tetapi itu tidak akan berlaku, kerana Yoda telah memenangi hati mereka.

“Apabila Yoda dilewati sehinggalah Yoda tiba pada giliran Ted, Yoda merangkak ke arah lehernya dan tertidur – Ted telah kalah.

“Saat itu adalah perjanjian yang termeterai apabila anak kucing itu membuat seperti dirinya berada di rumah ketika di bahu Ted.”

Sumber: Happiest.net

Maybe you're interested :

Share

Video Popular