Baru-baru ini, sebuah laman di Twitter iaitu, @SatisfyingDaily telah memuat naik satu video tutorial (dicipta oleh chay suado) yang menunjukkan seorang pelukis melukis tangan menggunakan teknik yang mudah untuk diikuti, terutamanya oleh mereka yang tidak tahu melukis.

Setelah menyaksikan tutorial berkenaan, rata-rata pengguna berasakan bahawa mereka sudah pandai melukis dan hasil lukisan mereka kelak pasti sama seperti di dalam video berkenaan.

Namun, lain pula yang berlaku. Hasil lukisan mereka tidak menjadi seperti yang diharapkan. Walaupun lakaran itu nampak mudah tetapi agak sukar juga untuk lakukannya. Untuk keseluruhan tubuh manusia, ramai yang bersetuju bahawa tangan merupakan bahagian yang sukar untuk dilukis.

Sesetengah pelukis mempunyai teknik dan cara tersendiri untuk melukis tangan, dan sudah pasti mereka menjadi rujukan buat kita yang tidak tahu melukis ini.

Semenjak video berkenaan dimuat naik, ia telah ditonton sebanyak 7.8 juta kali, menerima retweet sebanyak 67,000 dan disukai sebanyak 157,000 kali.

Apa kata kita lihat hasil lukisan individu-individu yang menyahut cabaran melukis gambar tangan tersebut dan berikut merupakan antara hasilnya:

#1.

halves_diogo

#2.

madysensmith89

#3.

_Thatstootie

#4.

nnicholson21

#5.

souporcute

#6.

jqsminegonzqlez

#7.

Amritkaur_bx

#8.

bmwald18

#9.

madysensmith89

#10.

ya_rubyquintero

Sumber: BoredPandaSatisfyingDaily/Twitter

Maybe you're interested :

Share
Kategori: INSPIRASI Ria VIDEO

Video Popular