Seorang wanita yang baik hati membeli makanan untuk seorang lelaki miskin bersama anak perempuannya di rantaian makanan segera popular di Filipina, Jollibee menjadi tular di media sosial.

Kini, pengemis jalanan dan orang kurang bernasib baik boleh dilihat berada di luar bank, kedai-kedai, dan rantaian makanan segera.

Kebanyakan pengemis yang berada di luar rantaian makanan segera meminta sedekah atau makanan untuk mengisi perut kosong mereka.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa orang yang baik memberi wang tunai atau makanan kepada pengemis miskin yang meminta sedekah di jalanan.

Baru-baru ini, pengguna Facebook bernama Alexiefe Sulit Cataquiz telah memuat naik rakaman video seorang wanita yang baik hati membeli makanan Jollibee untuk seorang lelaki pengemis dan anak perempuannya.

Dalam video itu, dapat dilihat bahawa wanita yang baik hati tersebut membeli makanan untuk lelaki pengemis dan anak perempuannya itu, yang mengemis di luar premis makanan tersebut.

Orang tua dan anak perempuannya pasti sangat bersyukur setelah menerima makanan yang dibeli oleh wanita yang baik hati itu.

Tonton video tersebut di bawah:

Sumber: Alexiefe Sulit Cataquiz, Philippine News

Maybe you're interested :

Share

Video Popular