Secara biasa, bagaimana caranya anda memasang beg plastik sampah ke dalam tong sampah? Sekiranya tong sampah itu besar, kita akan mengambil sedikit masa. Tetapi sekiranya tong sampah itu kecil, ia sebenarnya amat mudah dan ringkas sehingga seorang kanak-kanak pun boleh melakukannya. Budak lelaki dalam rakaman video ini boleh memasang beg plastik sampah ke dalam tong sampah dalam masa 6 saat.

Seorang budak lelaki bijak membongkokkan badannya sedikit, membuka luas sehelai beg plastik sampah dan memenuhkannya dengan udara, lalu menyarungkannya pada sebuah tong sampah kecil.

Weibo

Seperti mahu membungkus tong sampah dengan beg plastik sampah yang dimulakan dari atas, kemudian si cerdik ini menolak udara dari beg plastik turun ke bawah sehingga ke dasar. Dan tong sampah bersih sudah siap tersedia.

Weibo

Satu demonstrasi yang amat mudah dan cepat. Rupa-rupanya beg plastik sampah lebih mudah dipasang dengan cara menyarungkan tong sampah dari atas. Anda boleh mempraktikkan cara ini pada tong sampah yang kecil.

Lihat demonstrasi ini di bawah.

Kredit : YouTube

Sumber : YouTube , Weibo, Cocomy

Maybe you're interested :

Share

Video Popular