Kedua-dua Meghan Markle dan Kate Middleton adalah wanita yang sangat menawan dan elegan dengan gaya dan keperibadian yang baik. Tetapi keupayaan mereka untuk kelihatan baik dalam setiap gambar mungkin salah satu ciri yang paling menakjubkan.

Berikut adalah 11 trik yang digunakan oleh kedua-dua wanita bangsawan ini untuk membantu anda kelihatan baik dalam setiap foto:

11. Penampilan semula jadi

Kredit: © Eastnews   © Eastnews

Tidak peduli apa yang dilakukan wanita-wanita ini, sama ada mereka mengambil bahagian dalam mesyuarat rasmi atau menghabiskan masa dengan keluarga mereka, solek mereka sentiasa minima dan semula jadi.

10. Arah jelingan mata

Kredit: © Eastnews   © Eastnews

Kate Middleton biasanya tidak memandang pada kamera. Dalam kebanyakan gambar, dia kelihatan memandang ke tepi. Oleh itu, setiap gambarnya kelihatan sempurna, terutamanya jika ia diambil dalam gerakan.

9. Sedikit memiringkan kepala

Kredit: © Eastnews   © Eastnews

Meghan Markle tahu apa yang perlu dilakukan untuk hasil gambar yang baik. Meghan sering dilihat sedikit memiringkan kepalanya dalam gambar. Cuba trik Meghan ini untuk mencari sudut sempurna anda.

8. Postur yang baik

Kredit: © Eastnews   © Eastnews

Bahagian belakang yang lurus dan santai serta dagu selari dengan lantai adalah ciri-ciri yang sangat kecil tetapi sangat penting untuk memberi wanita kelihatan elegan. Ia sangat rumit untuk mempunyai postur yang baik ketika memakai kasut tumit tinggi, tetapi Kate berurusan dengan cabaran ini dengan sempurna.

7. Bahu berhadapan ke arah kamera

Kredit: © Eastnews   © Eastnews

Jika anda meluruskan bahu anda dan berhadapan ke arah kamera, anda akan menonjolkan pinggang anda dan menjadikan kaki anda kelihatan lebih panjang dan langsing.

6. Sudut yang sesuai

Kredit: © Eastnews   © Eastnews

Anda mungkin perasan bahawa model sering sedikit mencondongkan pinggul di kaki pendukung mereka dan menunjuk jari kaki di kaki bebas ke lantai di hadapan kaki pendukung. Ia adalah gaya yang hebat, menjadikan tubuh anda kelihatan lebih langsing di hadapan kamera. Anda juga boleh membengkokkan sedikit dan meletakkan lutut anda untuk menghasilkan gaya yang baik. Meghan Markle telah menguasai teknik ini dan sentiasa kelihatan semula jadi.

5. Warna dan jenis pakaian

Kredit: © Eastnews   © Eastnews

Mengikut peraturan, mereka tidak mencampur banyak warna yang berbeza. Tetapi Kate dan Meghan tidak takut untuk menggabungkan warna-warna terang dengan yang klasik. Mereka juga suka menonjolkan pinggang mereka dengan mengenakan tali pinggang atau tali.

4. Duduk dengan anggun

Kredit: © Eastnews   © Eastnews

Pernahkah anda melihat bagaimana Kate biasanya duduk? Dia sentiasa kelihatan elegan dan anggun. Gaya duduknya dikenali sebagai “duchess slant”.

Ciri utama gaya ini adalah bahawa anda tidak menyilangkan kaki anda di buku lali, anda hanya membawa lutut dan kaki bersama-sama sambil memiringkan pergelangan kaki ke sisi. Gaya ini mungkin diilhamkan oleh Princess Diana.

Satu lagi gaya terkenal ialah “Cambridge cross” yang Kate juga suka tonjolkan.

3. Senyuman

Kredit: © Eastnews   © Eastnews

Tidak syak lagi, senyuman Meghan sungguh mempesonakan. Ia kelihatan semula jadi. Anda tidak dapat mencari gambar di mana Duchess of Sussex ini tidak kelihatan baik dan mesra walaupun paparazzi mengikutinya di mana-mana sahaja.

2. Kedudukan tangan

Kredit: © Eastnews   © Eastnews   © Eastnews

Pernahkah anda menghadapi masalah tanpa mengetahui apa yang perlu dilakukan dengan tangan anda ketika mengambil gambar? Kate mengetahui penyelesaiannya. Dia sentiasa membawa beg tangan kecil atau memegang satu tangan di tangan yang lain dan meletakkan tangannya di hadapan.

Perhatikan tangannya: kelihatan santai dan ‘ringan’. Sebelah tangan memegang pergelangan tangan yang lain dan dia menonjolkan jari-jarinya.

1. Menunjukkan aksesori

Kredit: © Eastnews   © Eastnews

Tidak pasti sama ada Meghan sengaja menunjukkan cincinnya yang cantik atau tidak, tetapi ia kelihatan anggun jika aksesori anda sesuai dengan imej anda dan anda mahu memamerkannya. Niat anda tidak akan merosakkan gambar.

 

Maybe you're interested :

Share

Video Popular

Ad will display in 09 seconds