Gambar adalah suatu hasil teknologi yang dengan ajaibnya dapat merakam masa dengan sangat baik. Oleh sebab itulah, aspek fotografi menjadi salah satu aspek yang terpenting dalam majlis perkahwinan. Mana tidaknya, setiap pasangan yang mendirikan rumah tangga semestinya mahukan memori manis mereka mengikat janji dengan kekasih hati dirakam dengan cara yang paling indah.

Disebabkan oleh hal ini, bidang fotografi secara tidak langsung telah berkembang menjadi sebuah profesion utama yang penting dari tahun ke tahun. Seperti mana-mana bidang seni yang lain, profesion ini juga turut menawarkan pengiktirafan bagi jurugambar-jurugambar yang berbakat. Antara pengiktirafan yang diberi perhatian ramai adalah Anugerah Fearless.

Anugerah Fearless melibatkan pemilihan hasil fotografi yang berkualiti dan berseni yang menumpukan kepada tema perkahwinan. Pemilihan yang berlangsung sebanyak satu kali setiap dua bulan ini hanya akan mengiktiraf sebanyak dua keeping gambar sahaja, daripada 100 penyertaan yang terpilih. “Sekarang, kira-kira 3,100 orang jurugambar perkahwinan disenaraikan di laman web ini. Komuniti “Fearless” kami sangat aktif dalam usaha mendidik, memberi inspirasi, dan membantu antara satu sama lain,” kata pengasas Anugerah Fearless kepada Bored Panda.

Oleh itu, tanpa membuang masa lagi, ayuh kita saksikan 15 gambar perkahwinan yang berjaya diiktiraf oleh Anugerah Fearless. Bersedialah untuk menjadi kagum!

Untuk maklumat lanjut, layari www.fearlessphotographers.com

#1

Kredit: HENDRA LESMANA

#2

 

Kredit: ANKITA ASTHANA

#3

Kredit: ARTURO RODRIGUEZ

#4

Kredit: SAM DOCKER

#5

 

Kredit: Fabio Mirulla

#6

Kredit: VINICIUS FADUL

#7

 

Kredit: CAROL OTTOLINI

#8

Kredit: ANDREY JULAY

#9

 

Kredit: HENDRA LESMANA

#10

 

Kredit: MALOU EVERS

#11

Kredit: VIRGINIA GIMENO

#12

Kredit: NAYARA ANDRADE

#13

Kredit: VLAD LODOABA

#14

Kredit: ANDREY JULAY

#15

Kredit: Sao Paulo

Sumber: Bored Panda

Maybe you're interested :

Share

Video Popular

Ad will display in 09 seconds