Satu video kucing Jepun yang dikenali sebagai Chobimaru telah menjadi tular baru-baru ini selepas pemiliknya merakamkan videonya membuat bunyi ‘meow’ sepanjang masa yang kedengaran ‘menakutkan’.

Kredit: llritotomohiro/Twitter

Selain membuat bunyi ‘meow’ seperti kucing lain, Chobimaru boleh didengar dengan mengatakan “olilioliliolilioliolioli” dalam video di bawah:

Pemilik Chobimaru @llritotomohiro, yang memelihara empat ekor kucing di rumahnya, merakam video yang luar biasa dan menyiarkannya di Twitter miliknya.

Rupa-rupanya, ini bukan kali pertama kucingnya telah membuat bunyi ganjil, kerana kapsyen video itu berbunyi: “Chobimaru bercakap lagi … Menakutkan …”

Sejak video tersebut dimuat naik, ‘jampi’ aneh Chobimaru telah menjadi sensasi di Internet

Video, yang dimuat naik pada 12 November, telah memperolehi lebih daripada 5.18 juta tontonan pada masa penulisan.

Kredit: llritotomohiro/Twitter

Menurut NextShark, beberapa orang juga telah berkongsi tentang haiwan peliharaan mereka yang membuat bunyi yang serupa.

“Apabila kucing saya terdengar seperti sedang menjampi mantera, saya selalu berlari untuk mengambil beberapa surat khabar dan tisu,” kata seorang netizen.

Seorang lagi berkongsi: “Kucing saya melakukan perkara yang sama! Selepas ia membuat bunyi seperti ini, ia akan muntah. Ia bagus untuk sentiasa memberi saya amaran awal.”

“Bunyinya kepada saya seperti ia cuba untuk menjampi mantera sihir,” kata seorang netizen selepas menonton video tersebut.

Seorang lagi berkata, “Ia seperti seorang lelaki mabuk mempunyai sesuatu yang BENAR-BENAR ingin memberitahu anda, tetapi anda tidak tahu apa yang dikatakannya.”

Sementara itu, seorang netizen menukarkan suara Chobimaru ke dalam rentak hip-hop:

Dalam tweet susulan, pemilik Chobimaru mengucapkan terima kasih kepada semua orang atas kebimbangan mereka dan berkata bahawa kucingnya kembali kepada diri normalnya.

SoraNews24 dilaporkan @llritotomohiro sebagai berkata bahawa “selepas satu minit atau lebih melaungkan bunyi aneh tersebut, Chobimaru kembali normal, makan malam seperti biasa dan bermain dengan aktif di dalam rumah.”

Kredit: llritotomohiro/Twitter, Says

 

Maybe you're interested :

Share
Kategori: Aneh INSPIRASI Pesona Ria

Video Popular

Ad will display in 09 seconds