Kehidupan manusia tidak seharusnya dibebani dengan tanggungjawab, tugasan dan kerja sahaja. Ia perlu dilengkapi dengan hiburan yang bersesuaian kerana ia dapat mengurangkan tekanan dalam diri kita. Lazimnya, orang akan lebih gemar mendengar muzik kegeramaran bagi melepaskan stress yang dihadapi.

Pemilihan muzik juga bergantung kepada individu berkenaan, sama ada sukakan muzik berentak pop, jazz, tradisional dan sebagainya. Jika anda peminat muzik, masihkan anda ingat lagi lagu “Unchained Melody” ini?

Lagu ini umumnya telah menjadi antara lagu yang popular di dunia. Lagu ini dicipta pada tahun 1955 oleh Alex North,  manakala liriknya ditulis oleh Hy Zaret dan didendangkan oleh Todd Duncan. Lagu ini kemudian dipopularkan oleh The Righteous Brothers pada tahun 1965 dalam album Just Once in My Life.

Lebih daripada 1500 rakaman klasik telah dibuat oleh lebih daripada 670 artis dalam pelbagai bahasa. Dan versi Los Justos Hermanos adalah salah satu daripada mereka. Tafsirannya mungkin adalah yang paling luar biasa yang wujud.

Ia diterbitkan sepuluh tahun selepas asalnya dikeluarkan, pada tahun 1965. Pada tahun 1990, ia menjadi lagu tema utama filem Ghost filem dan tersenarai pada Billboard Top 10.

videoPlayerId=1b209707a

Ad will display in 09 seconds

Sumber: BLesINSPIRADOR

Maybe you're interested :

Share
Kategori: HIBURAN VIDEO

Video Popular

Ad will display in 09 seconds