Sepanjang musim panas, warga yang baik hati membawa kucing yang tersesat yang kelihatan berkeliaran sekitar jalan Kingston, Ontario dan membawanya ke tempat perlindungan yang diusahakan oleh Carla Reilly Moore dan suaminya.

Dengan matanya yang bengkak dijangkiti kuman dan tempang disebabkan oleh pelvisnya yang patah, dia sangat memerlukan beberapa TLC. Dan dia membawanya ke Sanctuary Happy Tails Farm, dimana mereka tertumpu pada penyelamatan haiwan ternakan.

Sumber: Facebook

Tetapi ada sesuatu tentang kucing ini yang luar biasa dan “kami membawanya tanpa sebarang keraguan,” Carla teringat. “Saya mendapati diri saya berkata ya sebelum saya mengetahui apa yang saya katakan!”

Kucing siam yang cantik ini, kini bernama Sapphire menghabiskan hari pertama bersembunyi, tetapi rasa ingin tahunya membuatnya menjadi lebih baik daripada sebelum ini. Dia pasti telah merasakan bahawa dia akhirnya selamat dan mula menjelajah pada persekitaran baru dan akhirnya tidur bersama Carla dan suaminya. Tetapi atas sebab tertentu, dia nampaknya sangat tertarik kepada bayi mereka Mary, yang hanya berumur sebulan pada masa itu.

Sumber: Facebook

Sapphire pada mulanya menjarakkan dirinya dengan bayi itu, dia mahu mendekatinya tapi tidak terlalu dekat. Dia tidak mengambil masa lama mendekati sepenuhnya, dan Carla melihat anak perempuannya dijaga oleh sifat keibuan Sapphire.

Sumber: Facebook

Dia tidak selesa berdekatan dengan anjing keluarga itu, jadi apabila dia datang, dia akan berlari ke arah Mary seolah-olah cuba untuk melindunginya!

Sumber: Facebook

“Dia tidak mahu cukup dekat dengannya,” kata Carla. “Kemudian dia mula merapatkan tangannya ke arah bayi. Dia akan selesakan mukanya ke leher Mary. “

Sumber: Facebook

Hari demi hari, ikatan mereka semakin mendalam, sehingga Carla sering mendapati mereka lena bersama, lengan Sapphire sering berada di atas tubuh Mary melindungi orang kecilnya. Kedua-dua mereka telah berpelukan selama tiga bulan yang lalu, dan Sapphire menjadi sebahagian besar daripada kehidupan Mary. Sehinggakan dia melihatnya ketika dia mendengar perkataan “kitty.”

Sumber: Facebook

Ini kisah cinta sejati, kata Carla, yang “melampaui masa, melampaui spesies dan mungkin menentang logik.”

Sumber: Happy Tails Farm Sanctuary/Facebook

Ini perlu ditunjukkan bahawa sahabat boleh datang dalam pelbagai bentuk, saiz… dan spesies.

Sumber: Happy Tails Farm Sanctuary/Facebook, Inspiremore

Maybe you're interested :

Share

Video Popular

Ad will display in 09 seconds