Video ini menunjukkan pemandu bas yang secara tiba-tiba pengsan ketika memandu bas sekolah untuk membawa pelajar ke sekolah.

videoPlayerId=59430ae77

Ad will display in 09 seconds

Apa yang akan anda lakukan jika anda duduk di tempat penumpang dan pemandu secara tiba-tiba menghadapi masalah?

Mungkin, ramai orang akan berasa takut dan menjerit atau bagi sesiapa yang tahu memandu, dia akan segera membantu pemandu mengawal kenderaan.

Walau bagaimanapun, cara pengendalian keadaan genting sebegini oleh kanak-kanak dalam video ini membuatkan ramai penonton mengaguminya.

Rakaman ini menunjukkan seorang pemandu yang sedang memandu bas sekolah untuk membawa pelajar ke sekolah. Tetapi, secara tiba-tiba, dia pengsan semasa memandu akibat serangan jantung.

Kredit: Dailymail Phuong Thao

Seorang pelajar lelaki yang menyedari keadaan itu segera mengambil langkah untuk mengelakkan kemalangan daripada berlaku. Dia juga cuba untuk menyedarkan semula pemandu tersebut.

Kami sangat mengagumi pelajar-pelajar ini. Mereka bertindak dengan sangat cepat dalam keadaan berbahaya.

Walaupun mereka masih kecil tetapi mereka tetap kekal tenang menghadapi saat genting sebegini.

Dalam video ini, kanak-kanak ini dianggap sebagai wira yang bertindak pantas menghadapi situasi yang cemas.

Kredit: Dailymail Phuong Thao

Dalam kejadian yang berasingan, seorang pemandu bas yang dikenali sebagai Encik Li telah diserang penyakit strok di jalan raya selepas memandu 17 jam tanpa henti di Pinyang, di timur China.

Seorang murid yang bernama Xie Shangpan adalah salah satu daripada dua penyelamat yang menyedari bahawa bas yang dinaikinya mula berayun. Berikutan hal itu, dia segera berlari ke tempat duduk pemandu dan menghentikan bas sebelum kemalangan berlaku. Pemandu itu terpaksa disedarkan semula dan dihantar ke hospital.

Sumber: Dailymail Phuong Thao / BLesInspirador

Maybe you're interested :

Share
Kategori: INSPIRASI VIDEO

Video Popular

Ad will display in 09 seconds