Will Foster merupakan seorang jurutera inovatif berasaskan ciptaan di belakang halaman rumahnya dan telah mengagumkan sesiapa sahaja dengan projeknya. Entah bagaimana,  beliau telah menyelamatkan sebuah kenderaan VT Commodore dalam keadaan yang sungguh teruk sehingga sesiapa yang melihatnya pasti akan menghantar ke pelupusan besi buruk.

videoPlayerId=e2cb59c23

Ad will display in 09 seconds

Apa yang menakjubkan bahawa beliau berjaya mengubahnya menjadi kereta kawalan jauh. Beliau menggunakan kemahiran kejuruteraannya dan membeli beberapa alat dari laman web eBay bagi meneruskan projeknya untuk mengubah sebuah kenderaan yang dipandu oleh manusia menjadi kenderaan yang dikawal dengan alat kawalan jauh.

Kereta berfungsi menggunakan konfigurasi jauh yang akan dibuat sendiri. Kawalan jauh disambungkan kepada dua komputer ‘Arduino’ yang diikutkan pada konsol tengah kereta. Dari sana, mereka lakukan langkah demi langkah membuatnya untuk memandu menggunakan dua peranti untuk mengendalikan pemecut dan motor brek.

Sambungan itu dipandu oleh rantai dan sistem gegancu.

Dengan ini anda akan dapat mengawal kenderaan dengan jarak yang pendek ataupun boleh duduk di tempat duduk belakang dan menjadi pemandu.

Era Baru

Maybe you're interested :

Share

Video Popular

Ad will display in 09 seconds