PETALING JAYA: Persaingan di antara pengusaha Tealive Loob Holding Sdn Bhd dan pengusaha syarikat Taiwan Chatime, La Kaffa International Co Ltd nampaknya tidak berkesudahan.

Loob telah memfailkan rayuan ke Mahkamah Persekutuan untuk menebalikkan keputusan yang memihak kepada La Kaffa pada 5 Julai.

Sumber: Foursquare Lab

Ini berikutan penolakan Mahkamah Rayuan terhadap permohonan Loob untuk kekal mengekalkan cawangan Tealive sementara ia merayu keputusan mahkamah yang melarang ia menjalankan perniagaan telah memberi persaingan kepada Chatime di Malaysia selama dua tahun.

Sumber: ChatimeMalaysia.com

Permohonan Loob, difailkan sehari setelah keputusan Mahkamah Rayuan atas injunksi interim yang diberikan kepada Laimee International Chatime pada 27 Jun, ditolak atas alasan bahwa perusahaan melanggar pelbagai kewajiban kontrak dan undang-undang kepada La Kaffa yang berkaitan dengan menahan kewajipan perdagangan dan undang-undang francais Malaysia.

“Peguam telah diperintahkan untuk membuat permohonan yang diperlukan kepada Mahkamah Persekutuan untuk mengekalkan status quo dan permohonan tersebut difailkan awal pagi ini (5 Julai),” kata Loob dalam satu kenyataan.

Loob telah mengendalikan 161 cawangan Tealive di Malaysia dan penutupannya dilaporkan akan menjejaskan 800 pekerja.

Era Baru

Maybe you're interested :

Share
Kategori: BISNES GLOBAL

Video Popular

Ad will display in 09 seconds