Seorang pelanggan telah merakamkan pekerja sebuah restoran di India. Video yang telah dimuat naik ke laman internet hampir 5 tahun yang lalu, melihatkan bagaimana pekerja memukul doh roti dan menghantarnya dengan membalingnya begitu sahaja tanpa sebarang komunikasi visual.

videoPlayerId=af5d00feb

Ad will display in 09 seconds

Keupayaan pembuat roti India (Paratha) yang luar biasa ini, bersama-sama dengan teknik ia dibuat adalah sesuatu yang harus dilihat. Sebuah restoran yang sibuk dan penuh dengan pelanggan boleh menjadikan pekerja restoran menjadi cekap seperti yang ditunjukkan dalam video ini.

Seorang pekerja yang menyediakan doh roti menjimatkan masa dengan teknik yang ditunjukkan itu, dia secara cekap meratakan doh tersebut dan ‘menerbangkannya’ kepada rakan sekerjanya.

Dengan ini sudah menunjukkan bahawa lelaki ini telah menjimatkan lebih banyak masa ‘menerbangkan’ doh roti ke hujung dapur. Disamping restoran yang penuh dengan kunjungan pelanggan, pelanggan juga boleh menyaksikan kemahiran pekerja tersebut sambil menunggu pesanan mereka.

Dikatakan doh yang dilambung itu adakah boleh terjatuh kearah pelanggan? Sudah tentu ia mempunyai risiko, namun demi kepantasan untuk menyediakan pesanan pelanggan ia adalah satu cara yang paling efisyen.

Dikatakan bahawa kemahiran bekerja ini berlaku di sebuah restoran hotel di Tamil Nadu, India.

Era Baru

Maybe you're interested :

Share
Kategori: INSPIRASI Pesona VIDEO

Video Popular

Ad will display in 09 seconds