Bayangkan anda bertemu semula dengan orang yang telah menyelamatkan anda belasan tahun lepas selepas sekian lama tidak bertemu, pasti itu akan menjadi sebuah pertemuan yang sangat menyentuh hati.

videoPlayerId=7ecd7fef8

Ad will display in 09 seconds

Masing-masing semestinya mempunyai pelbagai cerita yang mahu dikongsikan bersama. Begitu jugalah dengan wanita ini dengan seekor cimpanzi yang telah diselamatkan suatu ketika dahulu.

Sekitar tahun 1974, seorang siswazah berusia 23 tahun, Linda Koebner telah membantu sekumpulan cimpanzi makmal untuk menjalani hidup normal selepasa 6 tahun tinggal di dalam makmal. Haiwantersebut dikatakan telah digunakan untuk tujuan penyelidikan untuk mencipta rawatan bagi penyakit hepatitis. Sejak itu Koebner menghabiskan masa 4 tahun untuk menjaga mereka setiap hari.

Selepas 25 tahun wanita ini kembal semula ke situ untuk melawat cimpanzi yang telah diselamatkan. Terdapat beberapa ekor cimpanzi yang diselamatkan masih tinggal di situ. Apa yang sangat menyentuh hati ialah apabila melihat cimpanzi-cimpanzi itu masih mengingatinya. Itu adalah pertemuan yang sangat manis!

Era Baru

Maybe you're interested :

Share
Kategori: INSPIRASI Ria VIDEO

Video Popular

Ad will display in 09 seconds