Lautan adalah tempat yang luas dan misteri, tetapi untuk beberapa pencari keseronokan dan pemburu rekreasi, ia boleh menjadi salah satu tempat yang paling ajaib dan menarik di dunia. Dua orang peluncur air berada di pantai Florida apabila mereka mengalami pengalaman sekali dalam seumur hidup dengan manatee yang mesra.

Manatee yang sangat ingin tahu dan mesra berenang ke arah papan luncur air mereka dan memutuskan untuk berhenti berehat seketika bersama mereka.

Celine Chasteen dan rakannya berada di tengah laut dan tiba-tiba dua ekor manatee muncul berhampiran mereka. Pada mulanya, mereka gementar dan sedikit berhati-hati.

Celine berkata bahawa “lembu laut” tersebut sangat suka bermain dan terus bergerak ke belakang. Salah seekor manatee yang mesra memperkenalkan dirinya kepada dua gadis itu dengan meletakkan siripnya ke atas papan luncur dan berehat dengan mereka.

Interaksi yang jarang berlaku ini berjaya dirakam tepat pada waktunya sebelum manatee tersebut berenang pergi.

Manatee adalah spesies yang dilindungi. Kedua-dua peluncur melakukan perkara yang betul dengan menenangkan diri dan memerhati mereka. Mereka tidak boleh disentuh atau dikejar kerana ia adalah bertentangan dengan undang-undang. Jika manatee memilih untuk mengelakkan orang, ia tidak boleh diikuti untuk dilihat dengan lebih dekat. Suruhanjaya Pemuliharaan Ikan dan Hidupan Liar Florida ingin mengingatkan orang ramai tentang perkara ini.

Tonton video tersebut di bawah:

Era Baru

Maybe you're interested :

Share

Video Popular

Ad will display in 09 seconds