Pernahkah anda mendengar tentang haiwan aardvark? Mungkin ramai yang tidak tahu akan spesies ini kerana ia hanya banyak terdapat di Afrika. Mereka tinggal di Kawasan savanna, kawasan berumput, berhutan serta kawasan bersemak. Terdapat satu kejadian yang melibatkan spesies ini telah berlaku sehingga akhirnya telah mengubah keseluruhan hidupnya.

videoPlayerId=eed15633e

Ad will display in 09 seconds

Semuanya bermula apabila seorang pemandu trak menemui seekor aardvark yang sedang bersandar pada tayar hadapan traknya. Ketika itu ia berusia tidak lebih daripada 2 bulan dan sedang bersendirian dalam keadaan yang agak menyedihkan.

Pemandu itu segera mencari ibu haiwan itu di sekitar kawasan di situ tetapi tidak ditemui. Dia akhirnya memutuskan untuk membawa pulang haiwan tersebut.

ZURI – A beautiful place…

Posted by ZURI Orphanage on Friday, November 4, 2016

Dr. Erika de Jager, seorang doktor haiwan telah menawarkan diri untuk menjaga aardvark tersebut di pusat perlindungan haiwan ZURI. Di situlah dia dijaga sepenuhnya dan dipelihara dengan baik sekali.

Nasib baik aardvark ini dijumpai dan dipelihara oleh orang yang sangat baik hati. Semoga ia hidup dengan bahagia dengan tuannya yang baru.

Era Baru

Maybe you're interested :

Share

Video Popular

Ad will display in 09 seconds