Sama ada anda merindui seorang ibu yang telah meninggal dunia, atau anda tidak dapat melihat anak anda sendiri untuk meraikan hari istimewa anda, ia tidak semestinya menjadi hari yang sedih. Untuk Barbara Foy dari Horry County, South Carolina, harinya bermula dengan menyedihkan… tetapi terima kasih kepada kebaikan oleh orang yang tidak dikenalinya, ia berakhir dengan perasaannya yang penuh dengan cinta.

Wikimedia Commons

Anak lelaki Barbara tidak menghubunginya, jadi apabila anaknya tidak mengambil masa untuk menghubunginya pada Hari Ibu, dirinya berasa sedih dan tidak disayangi. Dia memutuskan untuk makan tengah hari di restoran Ruby Tuesday, dan ketika itulah perkara yang tidak disangka berlaku.

Sedang Barbara makan tengah hari seorang diri, pelayan restoran tersebut mula berbual dengannya dan mengetahui bahawa dia tidak mempunyai sesiapa untuk meraikan Hari Ibu bersama. Menyedari Barbara dalam kesedihan, pelayan Christianna Smith, Mariah Brown, dan Kabria Hasty memutuskan untuk melakukan sesuatu mengenainya.

Twitter

Ketika Barbara selesai makan, semua anggota staf memberinya sebakul hadiah. Mereka bukan sahaja memberikan Barbara hadiah, makan tengah hari Barbara juga percuma. Apabila pelanggan lain mendengar apa yang berlaku dan salah seorang daripada mereka memberikan Barbara bunga mawar!

“Saya rasa kami semua hampir menangis,” kata pengurus restoran, Lauren Nave. “Kami mahu pastikan dia tahu betapa istimewanya pada Hari Ibu.”

Twitter

Barbara sangat tersentuh oleh tindakan mereka, memberitahu semua orang “Saya benar-benar rasa seperti ratu sehari… ibu untuk sehari! Saya tidak pernah berasa istimewa seperti ini.”

Setiap ibu patut berasa istimewa pada Hari Ibu. Terima kasih banyak kepada kakitangan restoran Ruby Tuesday kerana memberikan ibu ini kasih dan penghormatan yang dia patut terima. Dunia memerlukan lebih ramai orang seperti anda.

Sumber: inspireMORE

Era Baru

Maybe you're interested :

Share

Video Popular

Ad will display in 09 seconds