Tiada ada yang lebih comel melainkan bayi yang baru dilahirkan. Setiap 3 saat bayi dilahirkan ke dunia ini. Sesetengah bayi dilahirkan dengan begitu unik sehingga kelahiran mereka menarik perhatian warga internet.

Berikut adalah 7 kisah bayi yang unik dan luar biasa yang bakal mencuri hati kita:

#1. Bayi kembar 7 pertama di dunia.

Posted by Nathan McCaughey on Tuesday, December 10, 2013

Bayi kembar 7 ini dilahirkan pada tahun 1997. Bobbi McCaughey dan suaminya, Kenny diberi peluang untuk tidak melahirkan mereka semua kerana kemungkinan mereka untuk hidup adalah sangat kecil. Kedua-dua pasangan itu terkejut, namun mereka tetap mengambil peluang itu. Doktor sangat bimbang bahawa bayi-bayi yang dilahirkan tidak sihat. Walau bagaimanapun, mereka semua selamat dilahirkan!

#2. Kembar dengan warna kulit yang berbeza.

© Elite Photography/ facebook

💕

A post shared by Lucy Aylmer (@l.a.6.6.6) on

💖 😄 10 days til we're 21! 😄💖

A post shared by Lucy Aylmer (@l.a.6.6.6) on

Percaya atau tidak, mereka adalah kembar! Mereka mempunyai penampilan yang sama. Walaupun Marie mempunyai kulit gelap, rambut gelap, dan mata coklat gelap, Lucy mempunyai kulit yang cerah, mata biru, dan rambut merah. Ini mungkin kerana darah campuran oleh ibu bapa mereka. Ibu gadis-gadis ini berketurunan Jamaican dan bapa mereka berketurunan Eropah.

Namun, warna kulit tidak menghalang mereka daripada mempunyai hubungan yang erat antara satu sama lain.

#3. Senyuman bayi kecil.

© LoveWhatMatters/facebook

Bayi ini songsang di dalam kandungan dan ibunya mengalami preeclampsia yang teruk. Ibunya berusaha untuk melahirkannya secara semula jadi. Namun dia perlu dilahirkan melalui pembedahan, dia dilahirkan sangat kecil dan dia terpaksa dihubungkan dengan tiub dengan segera. Jelas sekali, ibu bapanya sangat bimbang. Tetapi pada hari kelima kehidupannya, gambar ini diambil. Senyumannya memberi harapan kepada ibu bapanya dan mencairkan hati ramai netizen.

Sekarang dia sudah membesar, gembira, sihat, dan suka bermain bola sepak.

#4. Bayi kembar dilahirkan berpegangan tangan.

© Sarah Thistlethwaite

Kembar seiras ini mengejutkan doktor apabila mereka dilahirkan berpegangan tangan. Sekarang Jenna dan Gillian Thistlethwaite merupakan adik beradik yang sangat rapat. Mereka dilahirkan selang 45 saat. Dan sebaik sahaja mereka diletakkan bersama, mereka segera berpegangan tangan.

4 tahun telah berlalu tetapi tiada apa yang berubah – mereka masih tidak dapat dipisahkan.

#5. Keluarga kembar 6.

© petersphotography.com   © The McGhee Sextuplets/facebook

Siapa yang kenal keluarga McGee? Mereka tular di internet 6 tahun lalu. Pasangan ini mempunyai 6 anak sekaligus dan mengambil gambar yang menyentuh hati ramai orang. Baru-baru ini ibu bapa ini memutuskan untuk menghasilkan semula gambar dengan anak-anak mereka yang sudah membesar. Dan mereka masih berjaya mengambil gambar yang comel!

#6. Kanak-kanak lelaki Sindrom Down.

Noah mempunyai Sindrom Down. Kisah yang diceritakan oleh ayahnya memberi inspirasi dan galakan kepada ramai orang. Bapa Noah mempunyai harapan bahawa suatu hari nanti orang akan memahami tentang anak Sindrom Down. Dia menulis, “Dan sejak hari itu kami tahu kami akan selalu meraikan kelahirannya.”

Sekarang, Noah sudah berusia 7 tahun yang sihat dan sangat dicintai oleh keluarganya.

#7. Kembar 3 berambut merah.

© Hazel&Cass/facebook

© Hazel&Cass/facebook

Bayi-bayi comel ini mencuri hati ramai orang pada tahun 2017. Macy, Toby, dan Sadie sangat gembira dan tenang dalam foto mereka. Sesi foto itu diadakan oleh Cassandra English. Dalam temu bual, dia berkata, “Setiap kali saya mengambil salah seorang daripada mereka, mereka akan menangis. Apabila saya meletakkannya kembali bersama-sama, mereka akan gembira. Ia agak luar biasa.”

Sumber: BRIGHT SIDE

Era Baru

Maybe you're interested :

Share

Video Popular

Ad will display in 09 seconds