Video ini dirakam melalui sebuah drone, bertempat di Dana Point di California. Ia merakam sejumlah besar ikan lumba-lumba dan ikan paus kelabu. Rakaman dari sudut pandangan yang tinggi ini menjadikannya fenomena yang luar biasa. Berlaku dari sudut perspektif yang jarang kita lihat, dan itu adalah satu keajaiban lautan!

Lautan adalah tempat yang menakjubkan. Ia meliputi lebih daripada separuh permukaan dunia. Hingga para saintis pun tidak dapat merungkai misteri lautan sepenuhnya. Apa yang menakjubkan adalah, saintis lebih mengetahui tentang angkasa lepas berbanding tentang lautan.

Ia adalah tempat tinggal bagi ribuan juta organisma yang masih belum diketahui spesiesnya dan alam lautan juga membuka peluang kepada orang ramai untuk belajar sesuatu yang baru.

Di antara semua hidupan laut, kebanyakan orang cenderung untuk memuja ikan lumba-lumba. Mereka adalah mamalia yang sangat bijak dan ciri-ciri comel mereka menjadi daya tarikan kepada semua orang.

Menyaksikan sekumpulan banyak ikan lumba-lumpa melompat atas permukaan laut dari kapal layar adalah perkara yang paling menakjubkan dalam sejarah. Orang yang merakam video ini, Kapten Dave Anderson berada di tempat yang betul dan pada masa yang sesuai.

Era Baru

Maybe you're interested :

Share

Video Popular

Ad will display in 09 seconds