Badak air ini menikmati snek yang sangat berjus, mengunyah habis tembikai menggunakan rahang mereka yang kuat. Melihatkan ia mengunyah dan hancur, ia adalah sesuatu yang harus dinikmati.

Rakaman video ini telah mendapat banyak perhatian pada media sosial, membuatkan anda berasa kagum dan juga pada masa yang sama menakutkan. Rakaman ini menunjukkan seorang lelaki di Jepun, memberikan hidangan buah tembikai kepada badak air sebagai menu utama.

Lelaki itu meletakkan seluruh buah tembikai, sewaktu badak air itu membuka mulutnya yang terbuka luas. Dan hanya satu gigitan seperti itu, badak air itu menghancurkannya dengan mudah.

Walaupun haiwan ini kelihatan cukup tenang seperti dalam video ini. Tetapi awas, badak air sangat berbahaya dan ia juga bertanggungjawab atas kematian manusia tertinggi di Afrika berbanding binatang buas.

Mereka juga adalah mamalia ketiga terbesar di dunia, badak air jantan mempunyai berat berjumlah kira-kira 3,300 kg. Walaupun badak air adalah herbivora, rahang dan gigi mereka sangat kuat dan boleh memutuskan badan manusia sehingga separuh dengan mudah.

Mereka juga membuatkan manusia tidak sempat melarikan diri jika bertembung dengannya, kerana mereka kelajuan mereka mampu mencapai 30 batu sejam. Namun, perkara terbaik untuk melarikan diri dari dikejar badak air ini adalah memecut terus ke arah rintangan ataupun memanjat pokok.

Era Baru

Maybe you're interested :

Share
Kategori: Pesona VIDEO

Video Popular

Ad will display in 09 seconds