Adalah aneh untuk berfikir bahawa perkara-perkara kecil yang ‘tersadai’ di sekitar anda mampu untuk mengubah nasib anda selama-lamanya.

Apabila anda mendapat tahu tentang pengumpul barang-barang lama yang sanggup membeli barang lama dengan harga yang mahal seperti koleksi kad pokemon yang ganjil atau patung-patung gusti, anda dengan serta-merta akan mula menggeledah loteng dengan harapan dapat mencari ‘permata’ yang tersembunyi.

Ya! Del dan Rodney Trotter sekelip mata telah menjadi jutawan dengan bermodalkan sehelai ‘sampah’ yang mereka tinggalkan selama 16 tahun.

Lelaki itu, yang dikenali sebagai “Big L.T.”, hidup dengan elaun $839, iaitu jumlah yang diterima sebagai subsidi kecacatan, kerana kehilangan kaki.

Suatu hari, ketika menonton program Roadshow Antiques, dia melihat sesuatu yang membuatnya terkejut: selimut Navajo yang ditenun tangan bernilai antara $350,000 dan $500,000, dan dia menyedari bahawa dia mempunyai selimut sebegitu yang sangat mirip dan ia telah dimiliki selama beberapa generasi.

Dia memutuskan untuk mencari seorang pakar antik untuk mengetahui berapa nilai selimutnya itu, dan dia mendapati bahawa selimutnya adalah benar-benar selimut Navajo yang asli, dan mereka memberitahunya bahawa ia bernilai kira-kira $50,000.

Walaupun jumlah itu sudah cukup untuk membuatkannya mula bermimpi tentang percutian yang baik, namun setelah melihat program itu, dia pasti selimutnya itu bernilai sekurang-kurangnya 100,000 atau 200,000 dolar.

Selain itu, terdapat satu lagi pilihan lain: lelong. Di mana menerusi Fools and Horses, ternyata selimutnya itu telah dibida sehingga nilai tertinggi iaitu 1.5 juta dolar.

Di tengah-tengah kekeliruan, kebingungan dan air mata, Big L.T mencium kekasihnya dan mengetahui bahawa kehidupan mereka telah berubah.

Sekarang anda boleh pergi dan lihat di gudang, setor, loteng dan ruang bawah tanah untuk melihat apa yang boleh anda jual di sesi lelongan!

Era Baru

Maybe you're interested :

Share
Kategori: Pesona Ria VIDEO

Video Popular

Ad will display in 09 seconds