Di tempat lain epal adalah epal, sejenis buah-buahan yang digemari ramai kerana rasanya yang enak dan manis. Tetapi jika anda ke sesetengah tempat atau restoran mewah di Paris, epal adalah bukan sekadar buah epal kerana chef di sana menjadikan epal sebagai pencuci mulut yang sangat diminati ramai.

Nama Cédric Grolet bukan lagi asing dalam bidang masakan terutama dalam menyediakan pencuci mulut. Chef terkenal dari Perancis ini bukan sahaja mahir dalam bidangnya tetapi beliau juga mempunyai restoran sendiri iaitu Restoran Le Meurice di Paris, Perancis. Dengan memiliki lebih daripada setengah juta pengikut di Instagram, chef Grolet adalah antara selebriti chef yang terkenal di media sosial.

Grolet’s apple tart,  atau “tarte aux pommes” dalam bahasa Perancis, adalah salah satu daripada hidangan ekslusif yang dicipta oleh chef hebat ini. Bagi yang pertama kali melihat epal yang dibuat pasti akan tertipu kerana warna, saiz dan bentuknya memang mirip epal sebenar tetapi sebenarnya tidak! Jadi, apa sebenarnya yang ada pada epal tersebut?

Macam epal tapi bukan epal!

Era Baru

Maybe you're interested :

Share
Kategori: Pesona Ria VIDEO

Video Popular

Ad will display in 09 seconds