Bintang K-pop Kim Jong-hyun dari kumpulan SHINee dilaporkan telah meninggal dunia selepas didapati tidak sedarkan diri di sebuah unit pangsapuri pada hari Isnin, 18 Disember 2017. Mendiang meninggal dunia pada usia 27 tahun.

Kredit: All Kpop

Laporan menunjukkan bahawa vokalis kumpulan SHINee itu yang lebih dikenali sebagai Jonghyun, ditemui terbaring di dalam bilik bersama arang batu yang dibakar di sebuah unit pangsapuri di Cheongdam-dong di selatan Seoul pada 6 petang waktu Korea.

Channel NewsAsia melaporkan bahawa arang batu yang dibakar membebaskan karbon monoksida yang merupakan kaedah bunuh diri yang biasa berlaku di Korea Selatan.

Polis Gangnam kemudian mengesahkan bahawa idola K-pop itu telah meninggal dunia.

“Kami telah mengesahkan kematian SHINee Jonghyun. Kami tidak dapat menghubungi pegawai yang menghantar dan masih menyiasat supaya kami berhati-hati untuk membincangkan butiran,” kata seorang wakil polis Gangnam seperti yang dipetik oleh Koreaboo.

Polis Gangnam berkata, “Pada 18 Disember 2017 jam 4:42 PM kakak Jonghyun menghubungi polis untuk memberitahu bahawa adik lelakinya akan membunuh diri. Kami pergi ke kediamannya di Chungdam dan mendapati bahawa dia telah tidak sedarkan diri dan turut ditemui bersama cecair arang batu di dalam kuali.”

“Joghyun dikejarkan ke Hospital Universiti Konkuk dalam keadaan jantungnya tidak stabil. Namun, sebaik sahaja tiba di bahagian kecemasan, Joghyun sudah meninggal dunia.”

Kredit: Koreaboo

Menurut Koreaboo, laporan berita juga menyatakan bahawa Jonghyun ada menghantar mesej kepada kakaknya sebagai nota bunuh diri yang menyebabkan kakaknya menghubungi polis. Nota itu belum dikeluarkan kepada orang ramai.

Berikutan berita yang menggemparkan ini, ramai peminat menyampaikan ucapan takziah di media sosial atas kematian mendadak idola Korea Selatan itu.

Kredit: Twitter Sarah

Kredit: Twitter Kim

S.M. Hiburan, syarikat yang mewakili SHINEE walau bagaimanapun belum lagi mengeluarkan sebarang kenyataan.

Era Baru

Maybe you're interested :

Share
Kategori: Asia GLOBAL

Video Popular

Ad will display in 09 seconds