Aneh, INSPIRASI

Seorang lelaki mendengar tangisan bayi datang dari paip di bilik air dan apabila pasukan bomba berjaya memotong paip itu semua orang menangis melihatnya!

Seorang lelaki mendengar tangisan bayi datang dari paip di bilik air dan apabila pasukan bomba berjaya memotong paip itu semua orang menangis melihatnya!

Pada suatu hari seorang penghuni pangsapuri berbangsa Thailand terdengar sayup-sayup bunyi tangisan bayi dari arah paip bahagian atas siling bilik airnya. Dia yang tinggal di tingkat tiga pangsapuri itu berasa gementar apabila terdengar tangisan itu. Hatinya berkata-kata bagaimana ada suara bayi menangis dari paip itu?

Selepas mendengar tangisan bayi itu lagi baharulah dia pasti tangisan itu benar-benar datang dari arah paip berkenaan lalu dia pun menghubungi polis. Pasukan penyelamat datang ke rumahnya dengan segera dan memotong paip tersebut.

Apabila mereka melihat seorang bayi yang sedang menangis di dalam paip tersebut, semua orang menjadi terkejut dan terlalu marah. Siapa sangka ada bayi di dalam paip itu!

Banyak persoalan yang bermain difikiran mereka.

  • Siapakah yang telah membuang bayi tersebut?
  • Bagaimana bayi itu berada di dalam paip?
  • Sudah berapa lama bayi berkenaan tersepit di dalam paip itu?
  • Apakah sebabnya bayi itu dibuang di dalam paip itu?

Doktor melakukan pemeriksaan terhadap bayi itu dengan pantas dan menghantar bayi malang itu ke hospital untuk rawatan lanjut.

Kasihan bayi tersebut, dia mengalami sedikit gegaran di bahagian kepala.

Polis yang bergegas ke tempat kejadian untuk menjalankan siasatan walau bagaimanapun tidak dapat menangkap suspek kerana penghuni di tingkat atas sudah tidak ada dan rumahnya sudah kosong.

Sebak, sayu, sedih melihat nasib yang menimpa bayi ini. Apalah dosanya sehingga dia diperlakukan begitu. Semoga bayi ini akan mendapat perlindungan yang sewajarnya dan orang yang tidak bertanggungjawab itu segera di tangkap polis!

Sumber: Good Times

Jika anda suka dengan kisah ini. Sila berikan sokongan dengan KONGSI bersama rakan anda supaya kami dapat terus berusaha menyediakan kandungan berkualiti buat tatapan komuniti semua. Ribuan Terima Kasih.

Era Baru

Kategori:Aneh INSPIRASI

ANDA JUGA MUNGKIN SUKA

Pilihan Editor

loading...