Pasangan, Barry Peterson dan isterinya, dari Shorewood, dikejutkan dengan keadaan tingkap rumah mereka yang pecah sekembalinya mereka daripada bercuti.

Melihat kepada keadaan tingkap yang pecah menunjukkan seolah-olah ada seseorang yang telah memecah masuk rumah mereka. Tetapi mereka juga masih tidak pasti apa sebenarnya yang berlaku jadi mereka dengan berhati-hati menghampiri pintu rumah itu.

Melihat keadaan di dalam rumah, mereka mendapati ‘penceroboh’ itu masih di dalam rumah itu, malah ‘penceroboh’ itu sedang duduk selesa di atas sofa mereka!

Nampaknya dia seperti tidak takut dengan tuan rumah yang baru pulang. Mana tidaknya, dia bukanlah penceroboh yang disangka, dia bukan perompak atau pencuri tetapi hanya seekor ayam belanda liar!

Pasangan itu tidak tahu apa yang perlu dilakukan, jadi mereka menelefon polis.

“Ini adalah satu permintaan yang ganjil,” kata isteri Peterson kepada operator kecemasan. “Saya tidak tahu sama ada saya perlu memanggil anda atau apa, tetapi kami baru saja pulang dari bercuti dan  mendapati seekor ayam belanda liar terbang masuk melalui tingkap depan rumah dan kini berada di dalam rumah kami.”

Burung itu juga nampaknya tidak ‘berniat’ untuk meninggalkan rumah itu walaupun selepas pasangan itu membuka pintu dan tingkap untuk menghalaunya keluar dari situ.

Tidak lama kemudian, seorang pegawai polis tiba di tempat kejadian. Dia dengan senang bertanya sama ada dia boleh merakam beberapa foto di situ.

“Seorang penduduk Shorewood pulang ke rumah dan mendapati tingkap hadapan rumah mereka pecah. Tidak lama selepas mereka menemui tetamu yang luar biasa di sofa mereka, ” tulis Jabatan Polis South Lake Minnetonka di halaman Facebook mereka.

“Kami mempunyai dua cara untuk menyuruh tetamu ini keluar tetapi dia masih tidak keluar dari situ,” Peterson memberitahu pegawai polis itu.

Setelah mengambil beberapa keping gambar, pegawai itu menggunakan sarung tangan dan memujuk ayam belanda itu untuk keluar dengan memberi isyarat ke arah pintu, tetapi usaha itu masih tidak berhasil.

Tidak lama kemudian, dua orang pegawai tiba dan salah seorang daripadanya menghalakan cahaya lampu strob ke arah ayam belnda yang dipanggil Tom itu.

Ayam belanda itu akhirnya melompat dari sofa dan keluar melalui pintu. Dia kemudian melompat ke atas pagar dan keluar ke hutan belakang.

“Tom kemudian meninggalkan rumah sendiri dan mendapati tempat yang lebih baik di dalam pokok ek. Ayam belanda liar tidak cedera,” kata polis.

Apabila pengguna Facebook menyaksikan jawatan jabatan polis, ada yang bergurau dengan gembira kerana mempunyai burung untuk Thanksgiving.

Seorang menulis, “Tom telah ditangkap kerana melanggar, memasuki dan mungkin merompak di dalam rumah. Tom akan melakukan hukumannya atas makan malam Thanksgiving! “

Berbicara mengenai ‘pencerobohan’ itu, Peterson memberitahu The Dodo, “Itu  adalah sebuah pengalaman yang sangat menarik!”

Kredit gambar: YouTube | Barry Peterson

Jika anda suka dengan kisah ini. Sila berikan sokongan dengan KONGSI bersama rakan anda supaya kami dapat terus berusaha menyediakan kandungan berkualiti buat tatapan komuniti semua. Ribuan Terima Kasih.

Era Baru

Maybe you're interested :

Share
Kategori: Aneh INSPIRASI Ria

Video Popular

Ad will display in 09 seconds