Korea sering menggunakan kata-kata bahasa Inggeris dalam bahasa mereka sendiri, menghasilkan beberapa frasa yang unik dan menarik. Anda mungkin pernah mendengar tentang “kaki sopan” sebelum ini, tetapi hari ini kita akan bercakap tentang “tangan sopan”!

“Tangan sopan” merujuk kepada kedudukan tangan seseorang itu. Di Korea, selebriti lelaki tidak menyentuh bahu atau pinggul perempuan di sebelah mereka. Di negara barat, selalunya mendapat pandangan negatif, tetapi di Korea amalan “tangan sopan” ini mendapat pujian daripada media dan netizen.

Berikut adalah contoh amalan “tangan sopan” oleh beberapa selebriti Korea:

1. Yoo Jae Suk

Lelaki yang sopan, Yoo Jae Suk menggunakan konsep “tangan sopan” sambil mengambil gambar dengan peminat. Satu lagi sebab kenapa warga Korea menyukainya!

2. Kim Hee Chul

Heechul boleh dilihat di sini dengan pelakon Shim Eun Kyung. Shim Eun Kyung pasti berasa selesa dan tidak berasa janggal!

3. Ji Sung

Ji Sung sedikit unik dalam keseluruhan senarai ini. Semasa drama terbaru Kill Me, Heal Me, Ji Sung menerima banyak pujian kerana menggunakan gerak hati yang sopan seperti melindungi kepala watak Hwang Jung Eun ketika dia masuk ke dalam kereta. Dia mendakwa bahawa sebenarnya ia bermula menggunakan konsep “tangan sopan” sejak mula berkahwin dengan isterinya Lee Bo Young.

4. Amber dari f(x)

Semasa bergambar dengan ahli Girls ‘Generation, Amber dilihat menggunakan konsep “tangan sopan”. Tonton video di bawah untuk melihat keseluruhan cerita!

5. Lee Seung Gi

Semasa sidang akhbar untuk Shining Inheritance, Lee Seung Gi agak ‘gentleman‘! Tidakkah mereka kelihatan comel?

6. Super Junior’s Yesung

Yesung dilihat bersama dengan BoA. Dia mungkin menggunakan konsep “tangan sopan”, tetapi kedua-dua mereka kelihatan seperti mempunyai persahabatan yang hebat!

7. Siwon

Siwon menggunakan cara “tangan sopan” dengan cara yang begitu santai!

8. Changmin

Changmin menggunakan separuh cara “tangan sopan” di sini dengan hanya meletakkan jarinya pada pasangannya, pelakon Lee Yeon Hee.

9. Kim Jong Kook

Semasa merakam satu episod Running Man, Kim Jong Kook berkelakuan sangat baik dan memastikan dia tidak melampaui batas. Memandangkan otot-ototnya yang mengagumkan, ini mungkin menjadi satu kerja yang mudah baginya!

10. T.O.P

Gambar ini daripada sidang akhbar untuk filemnya, Commitment. Dia kelihatan begitu sesuai bersama bintang mudanya, Kim Yoo Jung!

Cara “tangan sopan” yang mana menjadi kegemaran anda? Apa pendapat anda mengenai konsep “tangan sopan”? Kongsi pendapat anda di ruangan komen!

Era Baru

Maybe you're interested :

Share

Video Popular

Ad will display in 09 seconds