Kebanyakan kita akan menghabiskan hidup kita mencari pasangan hidup yang lebih baik dan apabila kita menemuinya, kita berharap bahawa mereka akan menjadi yang terbaik.

Kredit: Huffington Post

Malangnya, ini tidak selalu berlaku, kerana wanita di Tainan, Taiwan ini mengalami nasib yang malang.

Kredit: Shutterstock

Menurut status baru-baru ini yang disiarkan di laman Facebook yang dikenali sebagai ‘Complain Boyfriend’, wanita Taiwan yang merupakan seorang jururawat itu sedang menghadapi kesulitan yang secara kebetulan mendapati bahawa kekasihnya sebenarnya curang!

Dia bermula dengan menjelaskan bahawa dia seorang jururawat yang bekerja di salah sebuah hospital di Tainan. Sewaktu syif malam, seperti biasa, teman lelakinya akan mengucapkan selamat malam sebelum tidur.

Walau bagaimanapun, sejam selepas dia menerima mesej selamat malamnya, dunianya terbalik.

Kredit: Creative Market

Dia menulis, “Pada masa itu hospital menerima dua kes kemalangan kereta dan apa yang mengejutkan saya, salah seorang daripada mereka adalah teman lelaki saya! Dia berada dalam keadaan koma apabila dia dibawa masuk tetapi pesakit lain yang bersama-sama dengannya hanya mengalami luka kecil dan masih sedar. Itu adalah perempuan simpanannya. “

“Saya mendengar ketika doktor bertanya kepada perempuan simpanannya bagaimana kemalangan itu berlaku dan dia memberitahunya bahawa mereka sedang dalam perjalanan ke Kaohsiung untuk percutian singkat apabila mereka mengalami kemalangan. Apa yang boleh saya lakukan ialah mendengar ceritanya semasa membantu doktor tetapi di dalam, hati saya sakit.”

“Mereka juga menggunakan telefon yang sama dan memakai gelang pasangan manakala gadis itu bertanya kepada doktor, ‘Tumpang tanya, bagaimana keadaan teman lelaki saya?’. Saya melihatnya sebagai perempuan simpanan duduk di sebelah katil teman lelaki saya dan menangis. Perasaan saya bercampur baur ketika itu. “

“Kami telah bersama selama tiga tahun, saya tidak percaya saya sedang berada di dalam situasi seperti ini, dengan seorang gadis yang belum pernah saya lihat sebelumnya dalam hidup saya.”

Kredit: Yahoo

Teman wanita yang sedih dan marah itu mengatakan bahawa dia mahukan bekas teman lelakinya itu tidak akan sedar supaya dia tidak perlu mendengar apakah yang alasannya berbuat demikian.

Kredit: Huffington Post

Sokongan dicurahkan daripada netizen yang menyelar lelaki itu dan memberi nasihat kepada gadis itu.

Mereka berkata, “Tuhan mempunyai mata, Dia membenarkan anda melihat siapa lelaki ini sebenarnya”, “Biarlah dia, lelaki ini tidak layak untuk anda” dan “Ini adalah karma kepada lelaki itu, anda bernasib baik kerana anda tidak cedera bersama dengan dia.

Era Baru

Maybe you're interested :

Share
Kategori: Aneh Asia Kerjaya

Video Popular

Ad will display in 09 seconds