Pooja Mor menceburi dunia pemodelan antarabangsa secara kebetulan dan dia telah menjadi model untuk jenama terkenal seperti Calvin Klein, Alexander McQueen, Tory Burch, Stella McCartney, Givenchy, Roberto Cavalli, dan lain-lain.

Tetapi model berusia 25 tahun ini bukan sahaja memiliki paras rupa yang menawan malahan turut mempunyai bakat yang besar dalam industri fesyen.

Kredit: Ace Amir

Seperti gadis India yang lain, Mor fokus untuk menghabiskan pelajarannya dan menjadi model tidak pernah menjadi sebahagian daripada rancangan hidupnya. Kerjaya beliau dalam bidang pemodelan bermula apabila dia mengambil bahagian dalam pertandingan dan salah seorang daripada kawannya telah bergurau dengan menyertakan namanya.

Lebih mengejutkannya, Mor diisytiharkan sebagai pemenang acara itu, “Clean & Clear Ahmedabad Times Fresh Face,” pada tahun 2012.

Selepas belajar, Mor memutuskan untuk berpindah ke New Delhi untuk mencuba bidang peragaan. Minggu Fesyen di New Delhi dan Mumbai memberi inspirasi kepadanya untuk menceburi bidang ini.

Peluang antarabangsa datang ketika seorang kawannya, yang diwakili oleh Elite NYC, menyiarkan gambarnya di Instagram.

Kredit: Ace Amir

Elite New York menandatangani kontrak bersamanya pada tahun 2015, dan dia memperagakan koleksi Louis Vuitton Resort di Palm Springs. Pada 2016, dia berpindah ke New York City untuk meneroka peluang yang lebih luas.

Semua orang berpendapat bahawa kehidupan model itu glamor. Tetapi jika seseorang menyelinap masuk ke dalam kehidupannya, ianya tidak seperti yang kita sangka!

Mor mendedahkan bahawa berpindah ke persekitaran dan negara baru akan membuatkan anda jauh daripada zon selesa. Melaraskan budaya, masyarakat, dan masakan yang berbeza adalah sukar walaupun anda telah melakukannya selama bertahun-tahun.

Bidang peragaan telah membawa banyak cabaran fizikal dan mental.

Hal ini menyebabkan Mor mencari satu solusi untuk menanganinya.

Kredit: Pooja Mor

Hampir tiga tahun yang lalu, model ini diperkenalkan kepada Falun Dafa, senaman tradisional yang berpusat di sekitar prinsip Sejati-Baik-Sabar. Ia melibatkan satu set latihan meditasi yang menguatkan tubuh, dan ajaran moral yang memberi tumpuan untuk memperkayakan minda dengan kebaikan dan positiviti.

Dalam temu bual dengan The Epoch Times, Mor berkongsi bahawa setiap kali dia melakukan latihan Falun Dafa, dia berasa berhubung dengan dirinya sendiri.

Kredit: Instagram | poojamor

Mor juga mendedahkan bahawa berlatih Falun Dafa telah membuatnya menjadi orang yang lebih baik dan menjadi sumber inspirasinya. Sebelum ini, dalam keadaan yang mencabar, dia selalu mencari salah orang lain dan menyalahkan mereka.

Tetapi sekarang, dia mengakui kesalahannya terlebih dahulu dan mencerminkan bagaimana dia boleh memperbaiki diri untuk mengubah keadaan.

Kredit: Instagram | poojamor

Bercakap kepada Epoch Times, dia berkata: “Apa yang saya lihat di sini adalah, orang akan sentiasa tertekan dengan apa sahaja yang berlaku. Saya fikir jika anda boleh melepaskannya, dan hanya mengikut jalan anda, lebih mudah. Jadi, jika anda benar-benar boleh hidup setiap saat, anda akan merasakan keindahan kehidupan pada tahap yang lebih mendalam. “

Kredit: Facebook | Pooja Mor

“Ikut nasib anda dan menjadi asas kepada diri sendiri,” tambahnya.

Falun Dafa (juga dikenali sebagai Falun Gong) adalah senaman tradisional yang berdasarkan prinsip Sejati-Baik-Sabar. Ia diperkenalkan kepada orang ramai oleh Encik Li Hongzhi pada tahun 1992 di China.

Ia kini diamalkan oleh lebih 100 juta orang di 114 negara. Tetapi senaman ini sedang dianiaya secara kejam oleh Parti Komunis China di negara China sejak 1999. Untuk maklumat lanjut, sila layari: www.falundafa.org dan www.faluninfo.org.

Era Baru

Maybe you're interested :

Share
Kategori: INSPIRASI Kebenaran

Video Popular

Ad will display in 09 seconds