Adakah anda tahu apa peranan seorang suri rumah?

Seorang suami bersembunyi di dalam keretanya dan secara diam-diam memantau aktiviti harian isterinya di rumah. Tetapi apabila beliau melihat kejadian ini, beliau mendapati kebenaran yang beliau tidak pernah tahu sebelum ini. (Klip pendek disediakan di bawah)

Dalam klip pendek terdapat seorang wartawan yang berminat dalam topik:

Rata-rata beban kerja seorang wanita adalah lebih daripada lelaki dengan dua kali ganda! Kita selalu mengatakan bahawa kekuatan seorang lelaki lebih kuat.

Oleh itu, beban kerja dan kerja rumah biasanya dilakukan oleh lelaki, tetapi kebenarannya tidak seperti itu. Dalam siasatan ini, pekerjaan harian wanita sebenarnya lebih berat daripada seorang lelaki!

Dalam siasatan, kami mendapati bahawa setiap hari seorang wanita perlu menanggung beban kerja sebanyak 7.2 kg manakala seorang lelaki hanya 3.3 kg.

Apa pendapat orang ramai tentang suri rumah?

Ramai orang berfikir bahawa semua yang mereka lakukan adalah menjaga kanak-kanak, mencuci pakaian, menyediakan makanan, semua ini sangat mudah dilakukan! Semua orang akan berfikir bahawa bekerja adalah sangat sukar tetapi apakah itu bermakna suri rumah akan mempunyai kehidupan yang jauh lebih mudah?

Kali ini, pasukan fotografi merakam kehidupan harian pasangan dari Tokyo, Encik dan Puan Kuboshima.

Encik Kuboshima TELAH bersembunyi di dalam keretanya untuk melihat jadual harian isterinya yang sibuk. Setelah selesai mengamati, beliau segera menulis surat kepada isterinya. Jadi isterinya sebenarnya bekerja keras di rumah.

Akhirnya selesai mengemas dan akan membawa anaknya keluar berjalan-jalan dan pada masa yang sama membeli beberapa barangan runcit harian. Semasa dia mengambil anaknya, keperluan untuk anaknya itu perlu juga disediakan dan dibawa sekali.

Apabila sampai di rumah, tanpa berehat, beliau meneruskan tugasnya yang sibuk. Beliau mengendong anaknya ke belakang dan mula membersihkan dapur. Masa untuk menyediakan makan malam!

Encik Kuboshima melihat isterinya mengemop lantai dan beliau berbaring di atas lantai kerana keletihan.

Dia teringat cemuhan seseorang yang menarik:

Suami saya bertanya kepada saya, selepas menghantar anak kami ke tadika apa yang akan anda lakukan sendirian di rumah?

Saya menjawab, tiada apa-apa. Duduk di sofa dan letakkan kaki saya di atas meja kopi dan menonton televisyen! Lantai akan dibersihkan dengan sendirinya, pakaian kotor akan tumbuh kaki dan secara automatik masuk ke mesin basuh dan dibersihkan dengan sendirinya dan menggantungkan diri untuk kering.

Bahan-bahan akan datang secara automatik ke pintu, nasi secara automatik muncul di dalam periuk, sayur-sayuran akan memasak sendiri dalam kuali, semuanya akan dilakukan secara automatik. Jadi semua yang saya lakukan adalah duduk diam-diam menunggu suami saya pulang dan makan malam. Selepas makan malam, pinggan mangkuk akan membersihkan diri mereka sendiri.

Ini adalah tugas harian suri rumah. Bangun daripada tidur pada waktu pagi dan akan tidur pada larut malam. Inilah yang dikatakan oleh kebanyakan suami terhadap suri rumah.

Seorang suri rumah sepenuh masa tidak akan dapat mengendali semua tugas yang sukar, beban kerjanya nampaknya tidak begitu penting tetapi ia adalah relevan bagi melancarkan operasi teras keluarga.

Kita mesti merawat isteri, ibu, nenek, ibu mertua, saudara perempuan, ibu saudara yang sangat dihormati, kerana mereka berkorban untuk menjaga keluarga.

Peranan wanita dalam keluarga adalah seperti garam: Apabila dia berada di sekeliling. orang tidak mengambil perhatiannya. Ketika dia tiada, segala-galanya menjadi tidak sempurna. Sila kongsi frasa yang indah ini dengan semua orang yang anda tahu.

Mari kita tonton klip ini bersama:

Ia didedikasikan untuk setiap keluarga bahagia yang mempunyai wanita yang sangat berdedikasi di rumah!

Era Baru

Maybe you're interested :

Share
Kategori: INSPIRASI Keluarga

Video Popular

Ad will display in 09 seconds