Secara umumnya, pisang merupakan buah yang sangat sihat dan berkhasiat. Ia memberi manfaat kepada hal berkaitan kesihatan misalnya.

Pisang terkenal kerana dapat merangsang penurunan berat badan, mengawal pergerakan usus, menyokong fungsi jantung yang sihat. Pisang baik untuk kesihatan mata anda, memberi anda tenaga dan meningkatkan sistem pencernaan anda.

Kulit pisang telah terbukti sangat berkesan untuk membuang ketuat. Ya, penyingkiran kutil dapat dicapai dengan kulit pisang dengan hasil yang luar biasa.

Ketuat adalah pertumbuhan kulit yang normal yang disebabkan oleh Virus Papilloma Manusia.

Virus ini menyebabkan pertumbuhan yang tidak normal dalam sel-sel di lapisan luar kulit anda. Oleh itu, benjolan pada kulit anda dikenali sebagai ketuat muncul.

Bagaimana untuk menghilangkan ketuat? Biasanya ketuat boleh hilang tanpa sebarang rawatan, jika mereka lebih kecil dan tidak begitu banyak.

Mereka tidak menyebabkan sebarang masalah yang serius. Tetapi dalam beberapa kes jika mereka terletak di beberapa tempat yang lebih jelas kelihatan, mereka boleh menyebabkan timbulnya rasa malu dan ramai yang ingin membuangnya.

Daripada menggunakan rawatan mahal, atau membeli beberapa krim dan pil yang sarat dengan bahan kimia, anda harus cuba membuangnya dengan resipi semulajadi ini.

Terdapat kisah kejayaan yang tidak berkesudahan mengenai rawatan ini, mengapa tidak anda menjadi salah seorang daripada mereka? Ia sangat mudah dan tidak akan membahayakan anda.

Walaupun paras kalium yang rendah tidak disambungkan secara langsung kepada ketuat, ia boleh menjadi faktor besar dalam wabak mereka. Jadi, selamat untuk mengatakan bahawa ketuat adalah kesan kekurangan kalium.

Pisang kaya dengan kalium, lebih-lebih lagi pada kulitnya, dan itulah sebabnya ia berfungsi dengan baik untuk membuang ketuat. Ia sangat berkesan dan memberikan hasil yang cepat. Jawapannya: bagaimana untuk menghilangkan kutil dengan kulit pisang?

Potong sekeping kecil kulit pisang, tetapi cukup besar untuk menutupi ketuat. Lebih baik jika anda menggunakan pisang masak untuk rawatan ini kerana pisang hijau tidak begitu berkesan. Coklat atau hitam lebih berkesan daripada kuning.

Ambil sekeping kulit pisang dan tutupkan ketuatnya, letakkan lapisan dalaman pisang terus ke kulit anda.

Letakkan pita perubatan atau pembalut ke atas kulit pisang dan biarkan semalaman. Buka balutan pada waktu pagi. Ulangi prosedur setiap malam sehingga ketuat itu hilang sepenuhnya. Ia mungkin mengambil masa seminggu atau lebih, bergantung pada saiz ketuat.

Rujuk video dibawah untuk cara-cara membuang ketuat menggunakan kulit pisang:

Share
Kategori: KESIHATAN VIDEO

Video Popular

Ad will display in 09 seconds