INSPIRASI, VIDEO

Video seekor anjing yang sedang menguburkan kawannya yang mati akan membuat anda menangis

Video seekor anjing yang sedang menguburkan kawannya yang mati akan membuat anda menangis

Video yang menyentuh perasaan ini menunjukkan anjing yang menguburkan temannya yang telah mati, menyentuh perasaan banyak orang di seluruh dunia. Perbuatan mengubur sendirian mempunyai begitu banyak makna, dan kami yakin anjing itu sebenarnya “merasakan” emosi membawa penutupan kepada kesedihannya.

Video ini dipercayai telah diambil di Buriram, timur laut Thailand, pada bulan Februari 2017. Ia menunjukkan anjing yang tengah sedih menggunakan hidungnya untuk mengalihkan tanah ke kubur rakannya yang tercinta. Rakannya telah dilanggar oleh kereta.

Biasanya, tindakan mengalihkan tanah oleh anjing biasa dilakukan dengan menggunakan kaki mereka. Kami benar-benar tertanya-tanya sama ada ia cuba untuk menghormati rakannya yang telah mati dengan menggunakan hidung untuk mengalihkan tanah. Kita hanya boleh membayangkan betapa sedihnya anjing ini.

Sebelum terus mengisi lubang itu, ia cuba untuk “mencium” badan rakannya buat kali terakhir.

Pasti kita tertanya-tanya apa sebenarnya makna tindakan yang dilakukan oleh anjing ini. Adakah beliau cuba untuk memeriksa buat kali terakhir? Berharap bahawa rakannya itu masih bernyawa?

Video tersebut mendapat banyak komen. Seorang netizen berkata: “Perhatikan kelakuannya. Ia tidak menggunakan kakinya. Ia menggunakan hidungnya untuk mengalihkan tanah. Adakah ia menunjukkan rasa hormat? “

Seorang lagi menulis, “Saya seorang lelaki berusia 16 tahun tetapi saya ingin menangis, saya akan buat segala-galanya untuk anjing yang menolak tanah ini.”

Orang lain juga tersentuh dengan kejadian ini, “Saya rasa sangat terharu melihat anjing ini.” Seorang lagi komen, “Mereka mesti mempunyai ikatan yang sangat rapat.”

Anjing yang setia ini kekal sejati kepada sahabatnya, dan menguburkannya dengan penuh hormat, dengan kemampuannya yang terbaik.

Lihat video yang menyentuh perasaan di bawah:

Era Baru

Kategori:INSPIRASI VIDEO

ANDA JUGA MUNGKIN SUKA

Pilihan Editor

loading...