Nissin merupakan kilang pengeluar mi segera yang terkenal di Jepun. Tapi tahukah anda bahawa kilang ini pernah mengeluarkan produk mi segera di dalam tin yang dikatakan mampu bertahan selama 10 tahun!

mi1

Walau bagaimanapun, produk ini kemudiannya terpaksa ditarik semula dari pasaran di Jepun setelah didapati terdapat sejumlah tin mi segera yang terbuka. Disebabkan pembungkusan yang dibuat oleh kilang ini tidak menjamin ketahanan mi segera tersebut sehingga bertahun lamanya, pasti ramai yang tidak berani untuk memakan mi segera tersebut.

Walaupun produk tersebut telah diarahkan untuk ditarik semula, lelaki ini tetap menyimpannya. Bagi lelaki ini, dia tetap mahu mencuba mi segera tersebut untuk mengetahui dan mencuba sendiri mi segera yang telah luput pada 2 September 2010 itu!

mi3

mi4

Lebih menjijikkan lagi, mi segera yang telah direndam dengan air panas itu bukan sahaja mengeluarkan bau yang kurang menyenangkan tetapi turut membantutkan selera anda apabila melihat hasil bahan-bahan perencah dan mi segera yang telah tersimpan selama 16 tahun itu.

mi5

mi6

Walaupun mi tersebut telah rosak, lelaki ini tetap mahu mencuba makan mi segera tersebut.

mi7

Ternyata, lelaki ini telah menempah masalah dan terpaksa memuntahkan semula mi yang telah disuapkan ke mulutnya kerana tidak mampu untuk bertahan dengan bau busuk yang menusuk hidung.

mi8

Bau yang begitu menjijikkan itu membuatkan lelaki ini menjadi lebih ingin tahu terhadap bekas mi segera tersebut dan apa yang terjadi di dalamnya sangat mengejutkan. Setelah dibuang semua mi segera tersebut, lelaki ini mendapati bekasnya di dalamnya juga telah berkulat.

mi9

mi10

Ternyata, walaupun mi segera mempunyai bahan pengawet yang dibenarkan, jaminan untuk produk makanan ini mampu bertahan sehingga sedekad lamanya adalah diragui. Lelaki ini telah membuktikan betapa jijiknya mi segera yang berusia 16 tahun itu.

mi11

mi12

Justeru, adalah lebih baik sekiranya kita mengamalkan makanan yang sihat dan berkhasiat serta makanan segar berbanding mengambil makanan segera seperti ini yang tentunya tidak memberikan khasiat yang diperlukan oleh tubuh badan kita.

mi13

mi14

mi15

Era Baru

Maybe you're interested :

Share
Kategori: KESIHATAN

Video Popular

Ad will display in 09 seconds