Zaman kanak-kanak adalah waktu yang paling menggembirakan dan paling manis untuk diingati. Walaupun setelah sekian lama berlalu namun zaman kanak-kanak yang dilalui adalah sesuatu yang mampu membuat kita tersenyum tanpa kita sedari.

viet3

Memiliki kawan-kawan sepermainan yang baik dan permainan yang menggembirakan sudah cukup memberikan kenangan waktu kecil yang indah.

Seperti di Vietnam, kanak-kanak turut menikmati hari-hari mereka dengan penuh kegembiraan dan keceriaan. Permainan kanak-kanak di sana, terutama yang di luar bandar adalah gabungan perkara-perkara biasa dengan imaginasi dan idea yang kreatif yang mereka miliki.

Permainan-permainan tradisional ini masih ‘segar’ dan tidak ditelan zaman serta boleh dimainkan tidak kira masa- siang dan malam, dari semasa ke semasa.

viet4

Gambar-gambar di bawah menunjukkan kegembiraan kanak-kanak di Vietnam menikmati zaman kanak-kanak mereka dengan bermain permainan tradisional yang masih dimainkan sehingga kini…

Selepas melihat gambar-gambar tersebut anda pasti akan teringat akan zaman kanak-kanak anda. Anda pasti mula merindui detik-detik itu!

viet5

viet6

viet7

viet8

viet9

viet10

viet13

viet11

viet14

viet12

Era Baru

Maybe you're interested :

Share
Kategori: GAYA HIDUP

Video Popular

Ad will display in 09 seconds