KOTA TINGGI, 31 Oktober – Anak syarikat UMW Group, UMW Grantt International (UMWG) telah mengumumkan penglibatannya sebagai rakan kongsi ekslusif dan penaja bersama untuk Malaysian Rally Championship (MRC) 2016.

UMW Grantt International ialah penghasil dan pengedar pelincir GRANTT. “Kami mengambil pelbagai inisiatif untuk menembusi pasaran Malaysia dan Asia Pasifik dengan meningkatkan kesedaran jenama dan kedudukan GRANTT sebagai jenama premium. Kami berbangga untuk menjadi penaja bersama Malaysian Rally Championship yang merupakan sebahagian daripada FIA Asia-Pacific Rally Championship yang berprestij, dan merupakan acara perhimpunan antarabangsa yang terbesar di rantau ini selepas World Rally Championship (WRC). Kami berharap penglibatan kami dalam kejohanan ini akan membantu untuk meningkatkan sukan bermotor di negara ini, “kata Amri Hasim, Pengurus Besar UMW Grantt International dalam kenyataan mereka.

Pusingan 3 MRC 2016 Edisi ke-12 telah berlangsung daripda 28 sehingga 30 Oktober di Johor, di mana ia telah diadakan setiap tahun sejak 2003. Ini merupakan kali kedua acara itu diadakan pada bulan Oktober dan ia biasanya masa yang sangat lembap dan berlumpur di Johor.

Replika cek penajaan telah diserahkan kepada Pengarah Urusan Wheel Sport Management Sdn. Bhd., Y.M. Datin Paduka Raja Nor Mazli Raja Tun Mohar oleh Pengurus Besar UMWG, Amri bin Hasim. Majlis penyampaian itu disaksikan oleh Tunku Temenggong Johor, Y.A.M. Tunku Idris Iskandar ibni Sultan Ibrahim.

Menurut kenyataan mereka lagi, Pusingan 4  MRC 2016 akan diadakan di Sri Iskandar Perak pada bulan Disember.

Era Baru

 

Maybe you're interested :

Share
Kategori: BISNES Korporat

Video Popular

Ad will display in 09 seconds